Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, circulația rutieră este închisă pe Autostrada Soarelui, precum și pe toate drumurile naționale și județene de pe raza județului Călărași.

41 de autovehicule au fost deszăpezite

Pompierii călărășeni alături de efective ale M.A.I. și drumarii din județul Călărași duc la bun sfârșit misiune după misiune. Până în momentul de faţă 41 de autovehicule au fost deszăpezite şi 126 de persoane au fost salvate de către forțele de intervenție. De asemenea, pompierii alături de cadrele de la Ambulanţă au preluat 5 gravide și 6 persoane cu diferite afecțiuni medicale au ajuns în siguranță la spitale.

În momentul de faţă ninge viscolit, vizibilitate redusă, temperaturi scăzute, Autostrada Soarelui – A 2, toate drumurile naționale și drumurile județene sunt închise la acest moment, cursurile sunt suspendate în zilele de 27 și 28 februarie, nu sunt localități în județ care să întâmpine probleme din punct de vedere al furnizării energiei electrice sau a alimentări cu apă potabile

În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 24 ore pe teritoriul județului Călărași, pompierii militari în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene reușesc să ducă la bun sfârșit misiune după misiune. Până la momentul de față, pompierii militari călărășeni au intervenit eficient în cooperare cu reprezentanții Secției Drumurilor Naționale și ai Secției Drumuri Județene ajungând la toate solicitările, fie că au fost solicitați la intervenții de tip SMURD, incendii sau misiuni de salvare a persoanelor rămase blocate în zăpadă.

Patru persoane fără adăpost, preluate de pe străzi
Noaptea trecută, personalul Adăpostului de urgență pe timp de noapte a preluat de pe străzile municipiului Călărași patru persoane fără adăpost. Alte două au refuzat cazarea și au rămas în gară. În acest moment, sunt cazate 8 persoane la adăpostul de noapte, fiind emisă o dispoziție prin care timp de 7 zile vor primi mâncare caldă de la Cantina de ajutor social.

Primăria: „Să nu arunce zăpadă pe carosabil”
În urma discuțiilor din ședința Comandamentului de iarna care tocmai ce s-a încheiat, s-a luat hotărârea ca pe fiecare dintre cele 7 zone în care a fost împărțit municipiul Călărași în programul de deszăpezire, să acționeze și o mașină de control din partea primăriei. Sesizările dumneavoastra sunt așteptate la dispeceratul Primăriei Municipiului Călărași – 0242.311.005. Reprezentanţii Primăriei atrag, ca de fiecare dată, atenția posesorilor de autoturisme să nu arunce zăpadă pe carosabil.

Centrul medical de permanență deschis de la ora 15:00 până la ora 08.00

Potrivit informațiilor furnizate de dr. Victor Verinceanu, consultant în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în municipiul Călărași este deschis, în fiecare zi de luni până vineri, începând cu ora 15:00 până la ora 08.00, Centrul medical de permanență. Acesta este situat pe strada Mușețelului, în vecinătatea sălii de sport a Liceului Danubius. În weekend, consultațiile medicale sunt oferite non-stop.