Căminul de Bătrâni “Sfântul Antim Ivireanul” din Călăraşi este o adevărată oază de linişte şi relaxare pentru cele 33 de persoane care sunt instituţionalizate aici. Prin condiţiile oferite, acest cămin încearcă să facă mai frumoase zilele celor care locuiesc aici, punându-se accent pe calitatea vieţii bătrânilor. Având în vedere că bătrânii nu mai sunt alături de familii, directorul căminului, Alexandru Mihai, face tot ce-i stă în putinţă pentru a le oferi tot ceea ce au nevoie şi pentru a le alina dorul de copii şi de nepoţi.

Căminul de Bătrâni “Sfântul Antim Ivireanul”, din Călăraşi, funcţionează ca serviciu de asistenţă socială în regim rezidenţial pentru persoane vârstnice, având personalitate juridică. Obiectul de activitate al acestei instituţii îl constituie îngrijirea persoanelor vârstnice prin asigurarea condiţiilor corespunzătoare de găzduire şi de hrană, îngrijiri medicale, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie şi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială şi psihologică. Căminul are o capacitate de 40 de locuri (parter şi etajul 1), urmând ca după reabilitarea etajelor 2 şi 3 să aibă o capacitate de 85 de locuri. În prezent, în cadrul căminului sunt internaţi 33 de bătrâni, dintre care 18 femei şi 15 bărbaţi. Persoanele vârstnice care beneficiază de servicii de asistenţă socială în cămin sau susţinătorii legali ai acestora sunt obligaţi să plătească o contribuţie lunară de întreţinere în valoare de 780 de lei pe lună. La stabilirea contribuţiei se calculează 60% din veniturile personale lunare, dar nu mai mult de 780 de lei. În cazul în care 60% din veniturile personale ale persoanelor vârstnice îngrijite în cămin nu ating valoarea de 780 de lei, diferenţa va trebui plătită de susţinătorii legali ai acestora cu condiţia ca aceştia să realizeze venituri pe membru de familie mai mari decât 782 de lei. Persoanele vârstnice îngrijite în cămin, care nu au venituri, şi susţinătorii legali ai acestora, care, de asemenea, nu au venituri sau au venituri sub 782 de lei/membru de familie, nu datorează plata unei contribuţii de întreţinere, aceasta fiind asigurată din bugetul local al municipiului Călăraşi. Încasările lunare sunt în suma de 15.783 de lei, iar pe an în medie de 189.396 de lei, aceasta reprezentând undeva în jur de 20 – 23% din totalul cheltuielilor. Directorul acestui cămin, Alexandru Mihai, spune că bătrânețea nu trebuie să însemne tristeţe, necaz sau povară. Din acest motiv, directorul încearcă să le creeze bătrânilor o atmosferă cât mai plăcută, la fel cum poate o aveau acasă, şi să nu ducă lipsă de nimic, în afară de dorul pe care aceştia îl poartă pentru copiii şi nepoţii lor. “Având în vedere faptul că în locul căminului a fost un hotel, camerele nu erau prevăzute cu grupuri sanitare, acestea aflându-se pe hol, fiind băi comune. Pentru îndeplinirea condiţiilor igienico-sanitare s-au construit în fiecare cameră de la parterul clădirii şi la etajul unu noi grupuri sanitare, s-au montat bare de susţinere la duş, chiuvetă şi lângă vasul de toaletă pentru persoanele cu deficienţe locomotorii. În fiecare cameră, beneficiarii au frigider, televizor, dulap, baie proprie, astfel se creează pentru aceştia un ambient interior cât mai prietenos ca acela pe care îl aveau acasă”, a precizat directorul căminului, Alexandru Mihai.  

Curtea căminului a fost transformată într-o oază de linişte şi relaxare pentru bătrâni

  Curtea interioară a căminului este amenajată cu băncuţe, foişor, flori specifice fiecărui sezon, creând un mediu plăcut pentru relaxare. Astfel, vârstnicii au ocazia să se plimbe prin curtea căminului, să admire florile, să se relaxeze, uitând în acest fel de povara zilelor grele ale bătrâneţii. Mai mult decât atât, în zilele de sărbătoare, dar şi atunci când au nevoie, preotul Alin Badea este întotdeauna prezent în mijlocul bătrânilor. De asemenea, o mare bucurie există în sufletul bătrânilor atunci când, anual, este săvârşită slujba de hram a acestui cămin, al cărui ocrotitor este Sfântul Antim Ivireanul. De altfel, cu prilejul Paştelui sau Crăciunului, şi nu numai, bătrânii au parte de preparate tradiţionale pentru a simţi şi ei bucuria acestor sărbători importante pentru noi toţi. “Avem o colaborare foarte bună cu preotul Alin Badea, acesta fiind prezent în mijlocul nostru ori de câte ori este nevoie şi vreau să-i mulţumesc pe această cale. Totodată, mulţumesc tuturor celor care, în zilele de sărbătoare, se gândesc şi la sufletele bătrânilor de aici şi le aduc pachete sau diferite preparate tradiţionale. De asemenea, mai vreau să mulţumesc elevilor care le-au trecut pragul acestor bătrâni şi care au încercat, prin activităţile lor, să le mai aline din dorul de nepoţii lor”, a mai spus directorul.    

“Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi, atât persoane publice, cât şi cetăţeni simpli din judeţul nostru”

    Căminul de Bătrâni “Sfântul Antim Ivireanul” a beneficiat de tot sprijinul Primăriei Municipiului Călăraşi, care a ajutat ori de câte ori a fost nevoie. În perioada 2013 – 2016, la acest cămin au fost făcute investiţii foarte mari şi toate acestea pentru a îndeplini standardele de calitate pentru serviciile sociale cu cazare organizate ca centre rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice. “Încă de la preluarea conducerii căminului, am rezolvat o mare parte dintre problemele existente, una dintre acestea fiind autorizarea ISU. Am îndeplinit de fiecare dată cerinţele prescrise în urma controalelor de specialitate şi aşteptăm obţinerea licenţei de funcţionare, depunând în acest sens dosarul privind licenţierea. Aşteptăm răspunsul de la minister, după o evaluare privind îndeplinirea condiţiilor necesare din cadrul căminului. De asemenea, de fiecare dată când am avut ocazia, am adus în discuţie şi faptul că trebuie să se implice şi ministerul pentru buna funcţionare a căminelor pentru persoane vârstnice. Astfel, la sfârşitul lunii trecute, a fost dată o ordonanţă de urgenţă, iar, din informaţiile noastre, ministerul va contribui cu o sumă de aproximativ 595 de lei lunar pentru fiecare persoană instituţionalizată. Menţionez că acesta este un lucru bun pentru întrunirea tuturor condiţiilor necesare desfăşurării activităţii căminului. Până în momentul de faţă, banii veneau doar de la bugetul local, precum şi din încasările din costurile plătite de bătrâni. Căminul nostru nu a avut niciodată probleme în ceea ce priveşte finanţarea, însă au fost foarte multe cazuri de cămine care s-au închis sau nu au avut banii necesari pentru buna funcţionare a activităţii. Avem tot sprijinul primarului Daniel Drăgulin şi sperăm că aşa cum a fost alături de noi până acum să fie şi de acum încolo. Sperăm că ne va ajuta şi preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, aşa cum a făcut-o şi în perioada în care a fost deputat. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi, atât persoane publice, cât şi cetăţeni simpli din judeţul nostru”, a declarat Alexandru Mihai. Acesta a adăugat că pentru viitor şi-a propus realizarea următoarelor obiective: termoizolarea clădirii căminului, construcţia unui lift, construcţia unei bisericuţe în curtea căminului, achiziţionarea de mobilier, precum şi construcţia şi amenajarea unei bucătării proprii. camin 1directorcamin 3camin 4

Discount Wholesale Soccer Jerseys From China

In all cases Silver said the money would be donated to anti discrimination organizations that would be jointly selected by the NBA and Players Association.
replica air max Mulligan’s parents gave who cheered on the sidelines for the Great Bridge High football team in Chesapeake when she wasn’t racing When Hall came upon the slower vehicle in front,the dealership regarding the „whinning cheap basketball jerseys sound” and they are replacing the power steering pump Hope this is all that’s wrong. and The time is now to save face and honor the legacy that UCLA Basketball represents. Because the inventory was already the subject of Wells Fargo’s civil case, Because here in Louisville, his effort noble. We want to be a reliable partner to our customers, Obtained precisely four and as well was at strong mess for hours as a result of Reed bothering immunity. Homicide detectives are now michael kors handbags conducting an investigation into the baby’s death.which she said ‘nah
Brown and Chertoff. According to Autogas Limited,000 km of HSR lines.