Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Sectorul Social – Misionar, în colaborare cu Asociația Socio – Culturală „Matei Basarab” și Protopopiatele Călărași și Oltenița, a organizat ultimele două acțiuni din cadrul campaniei „Bucuria de a fi împreună” – 2019.

Astfel, prima acţiune a avut loc în data de 18 octombrie 2019, în cadrul căreia au fost vizitate 30 de familii cu copii cu dizabilități din Parohiile: Grădiștea, Independența, Mihai Viteazu și Vlad Țepeș din Protopopiatul Călărași.

Cea de-a două s-a desfăşurat în data de 21 octombrie 2019, când au fost vizitate 29 de familii cu copii cu dizabilități din Parohiile: Aprozi, Curcani, Fundeni, Podu Pitarului, Prozaic, Renașterea, Sohatu și Vasilați.

În cadrul celor două acțiuni au fost oferite pachete cu alimente, dulciuri, rechizite și jucării în valoare de 18.756 de lei.

Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin campania „Bucuria de a fi împreună”, a sprijinit în anul 2019 din punct de vedere material 163 de familii care au copii cu dizabilități din 36 de comunități parohiale din mediul rural din județele Ialomița și Călărași.

Campania „Bucuria de a fi împreună”, inițiată în anul 2018 de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în parteneriat cu Asociația Socio-Culturală „Matei Basarab” și Protopopiatele din Eparhie, are ca scop sprijinirea familiilor care au copii cu dizabilități din județele Ialomița și Călărași, prin implicarea în activitățile organizate în cadrul parohiilor din care fac parte și oferirea de pachete cu alimente de bază, jucării și dulciuri.