Campania de igienizare a zonei drumurilor naționale și a parcărilor, „Noi curățăm, tu păstrează, demarată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la începutul lunii martie, este în plină desfășurare la nivelul întregii țări.

„În urma deplasărilor efectuate pe drumuri naționale și autostrăzi, am constatat o bună mobilizare în acțiunile de igienizare a drumurilor naționale și a parcărilor. CNAIR continuă campania Noi curățăm, tu păstrează și apelăm la spiritul civic al cetățenilor pentru a nu mai depozita deșeuri pe marginea drumurilor publice și în spațiile de servicii și de a respecta curățenia și mediul înconjurător”, a declarat Mariana Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri s-au mobilizat exemplar și, zilnic, întreprind acțiuni de curățenie pe toate drumurile naționale și autostrăzile aflate în administrare.

Astfel, la nivelul DRDP București au fost igienizați aproximativ 520 de kilometri de drumuri naționale şi 108 kilometri de autostrăzi. Lucrătorii DRDP București au efectuat și pe Centura București igienizarea zonei drumului și a parcărilor pe o lungime de 31 de kilometri, campania continuând pe încă 40 de kilometri ai Centurii.

De la începutul campaniei, la nivelul întregii țări, au fost strânse aproximativ 550 de tone de deșeuri din zona drumurilor naționale și a parcărilor.

„Noi curățăm, tu păstrează este o campanie de responsabilizare a participanţilor la trafic pentru păstrarea curăţeniei pe autostrăzi, drumuri naţionale şi în parcări.

Aruncarea deşeurilor pe drumurile publice se sancţionează, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 16/2020, cu amendă de până la 6.000 de lei.