Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 22 aprilie 2021, în cadrul campaniei de primire a cererilor unice de plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 550.655 de cereri, pentru o suprafață de 3.793.501,08 hectare.
APIA reamintește că, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al Cererii Unice de Plată pentru anul 2021, campania se va încheia la data de 17 mai 2021.
În contextul pandemiei Covid-19, fermierii depun cererea prin mijloace electronice fără a se prezenta la centrele judeţene/locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi/sau al Centrului Municipiului Bucureşti.
Chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe se va completa o singură Cerere Unică de Plată.
Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură și pe site-ul www.apia.org.ro.
Ca în fiecare an, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este alături de fermieri pe tot parcursul Campaniei și acordă tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene și de la bugetul de stat.