Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân, din subordinea Primăriei Municipiului Călărași, va demara, ca urmare a finalizării procedurilor de achiziție, astăzi, 5 mai, o campanie gratuită de sterilizare a câinilor de rasă comună cu stăpân, de pe raza municipiului Călărași.

Astfel, vor fi sterilizate/castrate doar caninele care dețin carnet de sănătate și microcip. Proprietarii care doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit se pot prezenta, începând cu 5 mai, de luni până joi, între orele 08:00 – 16:00, și vineri între orele 08:00-13:00, în foaierul Primăriei Municipiului Călărași, pentru obținerea unui bon de ordine. Proprietarii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate și carnetul de sănătate al câinelui.

În urma primirii bonului de ordine, se vor putea face programări pentru operația de sterilizare la cabinetul SC Prolife Vet SRL, din Călărași, strada Tudor Vladimirescu, bloc B17, parter (dr. Brișan Minodora).

Menționăm faptul că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, Art. 39, punctul 1, „persoanele fizice sau juridice, asociațiile și fundațiile pentru protecția animalelor care dețin câini de rasă comună sau metiși ai acestora pe teritoriul țării au obligația să îi sterilizeze până cel târziu la data de 1 ianuarie 2015”. Potrivit articolului 15 al Legii nr. 258/2013, nerespectarea acestui lucru constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei. Campania Serviciului Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân se desfășoară până la finele acestui an.