România a câştigat weekendul trecut şapte medalii, dintre care cinci de aur şi două de argint, la Europenele de juniori de la Belgrad.

Medaliile de aur au fost câştigate de: Patricia Cireş, Andrada-Maria Moroşanu, Emanuela-Ioana Ciotău și Adelina Florina Vezeteu, la proba de patru vâsle feminin; Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu și Elena-Diana Suta, la proba de dublu rame feminin; Andrei Mândrilă și Claudiu Neamţu, la proba de dublu rame masculin; Sebastian Timiş, Toader-Iulian Merilă, Andrei-Petrişor Axintoi și Marius-Gabriel Lungu, la proba de patru rame masculin; Diana-Ionela Petian, Florentina-Georgiana Neculaeasa, Cornelia-Dumitriţa Tincu, Ancuţa-Adelina Ungurean, Mihaela-Cosmina Dram, Alexandra-Georgiana Ruscuta, Manuela-Gabriela Lungu, Mariana-Laura Dumitru și Victoria-Ştefania Peteanu, la proba de 8+1 feminin.

Cele două medalii de argint au fost câștigate de echipajul feminin de patru rame cu cârmaci, format din: Ionela-Petruţa Popa, Elena-Andreea Cerbu, Alexandra-Cornelia Ionel, Georgelia Stoica, Victoria-Ştefania Petreanu; şi de Cristian-Vasile Nicoară, în proba de simplu vâsle masculin, acesta obţinând totodată şi titlul de vicecampion european de juniori. Canotorul este legitimat la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Călăraşi şi component al lotului naţional de juniori. Cristian Nicoară este pregătit de profesorul Cornel Nedelcu şi este elev în clasa a X-a în cadrul Liceului Tehnologic Transporturi Auto Călăraşi, la profil vocaţional sportiv.

După ce sportivul nostru a ocupat locul al doilea la simplu masculin în seria a doua, el a reușit să se califice în finală din postura de câştigător al seriei a doua de recalificări. În finală el a cucerit medalia de argint, cu un timp de 7:29.64 după ce a fost mai toată cursa pe locul secund, la o barcă distanță de ocupantul locului 1, francezul Victor Marcelot.

Un rezultat deosebit pentru sportul călărășean, într-o disciplină cu mare tradiție pe plan local, alături de celelalte sporturi din clubul nostru, ce au confirmat pe plan național și internațional. Cei 346 de elevi sportivi înscriși la Clubul Sportiv Școlar Călărași, la cele opt ramuri  sportive (atletism, baseball, box, canotaj, kaiac-canoe, handbal, lupte, volei), merită toată aprecierea noastră și, sperăm, un mult mai susținut sprijin din partea autorităților locale.

Următoarea competiţie la care va participa canotorul călărăşean este Campionatul Naţional de juniori, ce se va desfăşura în zilele de 1 şi 2 octombrie, la Iaşi.