CSM Călăraşi a organizat, săptămâna trecută, în cadrul Complexului Hestia, evenimentul „Gala Sportivilor”, în cadrul căruia au fost premiaţi cei mai buni antrenori şi sportivi pentru rezultatele pe care le-au obţinut în anul 2017. La festivitate nu au fost prezente toate autorităţile locale călărăşene. Alături de sportivi s-au aflat prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, viceprimarii municipiului, Dragoş Coman şi Viorel Ivanciu, consilierii locali Nicolae Dragu şi Mircea Buzea, preşedintele – director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Marius Dulce, consilierul judeţean Liviu Vîrtejanu, directorul Clubului Sportiv Şcolar (CSS) Călăraşi, Marius Tătaru, şi fostul arbitru internaţional de box, Ioan Damian.

 

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi a obţinut anul trecut un număr impresionant de medalii, şi anume 149, la campionatele şi concursurile naţionale şi internaţionale. Au fost cucerite 51 de medalii de aur, 53 de argint şi 45 de bronz, la toate categoriile de vârstă. Totodată, CSM Călăraşi a promovat, în anul 2017, 35 de sportivi în loturile naţionale ale României.

 

Canotorii Adriana Ailincăi şi Alexandru Chioseaua, pe prima poziţie în clasamentul celor mai buni sportivi

 

Canotorii Adriana Ailincăi şi Alexandru Chioseaua s-au clasat pe primul loc în topul celor mai buni sportivi, datorită rezultatelor excelente obţinute în competiţiile interne şi internaţionale de anul trecut. Adriana Ailincăi a obţinut medalia de aur la Campionatul Mondial de Juniori din Trakai, Lituania, iar Alexandru Chioseaua a câştigat medalia de aur la Campionatele Under 23 din Kruszwica, Polonia. Astfel, avem de-a face cu doi campioni adevăraţi. Poziţia a doua a fost obţinută de canotoarea Mădălina Caşu, multiplă medaliată la campionatele naţionale de tineret şi seniori ale României. Pe locul trei s-a situat atletul Samuel Andreas Bucşă, care a obţinut un nou record al României, la juniori, în 2017.

 

Daniel Bănăţeanu, pe primul loc în topul antrenorilor călărăşeni

 

Pe prima poziţie în clasamentul antrenorilor călărăşeni se află Daniel Bănăţeanu, un om deosebit, dedicat canotorilor. Datorită acestuia, secţia de canotaj obţine în fiecare an rezultate excelente la toate competiţiile la care participă. Locul doi este ocupat de un alt antrenor al secţiei de canotaj, Eugen Suciu, care, alături de Daniel Bănăţeanu, face tot ce îi stă în putinţă pentru ca sportivii să ajungă la performanţă de fiecare dată. Pe a treia poziţie se situează antrenorul secţiei de box, Valentin Anghel, care a cucerit, prin pugiliştii săi, 39 de medalii în anul 2017. Acesta este şi antrenor al lotului naţional de juniori al României.

 

Directorul CSM Călăraşi, Dumitru Chirilă: „Am demonstrat că putem fi primii în Europa, chiar în lume”

 

Dumitru Chirilă, directorul Clubului Sportiv Municipal Călăraşi,  a declarat: „Putem spune cu mândrie şi satisfacţie că sportivii şi antrenorii, întreaga familie a CSM, în anul 2017, s-au descurcat excepţional. Au dat lovitura, au cucerit tot ce se putea cuceri: de la titlul de campion naţional, recorduri naţionale, titluri balcanice, titluri europene, titluri mondiale. Iubiţi sportivi şi antrenori, vreau să vă mulţumesc pentru lacrimile de bucurie şi fericire pe care le-au adus sportivii noştri, ai Călăraşiului şi ai întregului popor român. Am demonstrat că nimic nu este imposibil, că putem fi primii în Europa, chiar în lume. Sportivii şi antrenorii noştri, prin rezultatele lor, prin eforturile lor, merită toată recunoştinţa şi aprecierea noastră din partea tuturor. Dragi sportivi şi antrenori, sunteţi mândria noastră, a tuturor. Majoritatea dintre dumneavoastră ştiţi cât de mult îmi plac medaliile, mai ales cele de aur. Se pare că sportivii noştri care ne reprezintă au urcat pe cel mai înalt podium şi au reprezentat Călăraşiul şi ţara. S-au obţinut, în 2017, un număr record de 149 de medalii, un record absolut pentru istoria sportului din Călăraşi, respectiv 51 de medalii de aur, 53 de argint şi 45 de bronz. Fără susţinerea locală, a instituţiilor de bază, a autorităţilor locale ne va fi greu să reuşim în continuare”.

 

Prefectul judeţului, George Iacob: „Anul 2018 să vă aducă titluri balcanice, europene, mondiale”

 

George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi, a menţionat: „Este o plăcere şi o onoare să fiu alături de campionii României, ai Călăraşiului. Pentru tot ceea ce aţi făcut şi faceţi, vă apreciez. Aprecieri familiilor din care proveniţi, pentru că părinţii dumneavoastră sunt cei care vă susţin în toată activitatea. Vă aplaud pe voi, performeri. Anul 2018 să vă aducă tot ce vă doriţi, titluri balcanice, europene, mondiale”.

 

Viceprimarul municipiului, Dragoş Coman: „Le mulţumesc sportivilor pentru că reprezintă cu mândrie numele oraşului”

 

Dragoş Coman, viceprimarul municipiului Călăraşi, a precizat: „Felicit antrenorii şi familiile acestor copii minunaţi. Le mulţumesc sportivilor pentru faptul că reprezintă cu mândrie numele oraşului şi numele ţării. Vă doresc ca anii care vin să vă fie cel puţin la fel de prosperi”.

 

Antrenorul de box, Valentin Anghel: „Muncesc din greu ca boxul călărăşean să aibă un reprezentant la Jocurile Olimpice”

 

Valentin Anghel, unul dintre antrenorii secţiei de box a Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, a afirmat: „Indiferent de cât de valoros ar fi un antrenor şi oricât de multe cunoştinţe ar avea, dacă nu are lângă el sportivi care să îşi dorească să facă cu adevărat performanţă, cu siguranţă nu poate realiza nimic. La CSM Călăraşi, sportivii, antrenorii şi conducerea clubului au format o adevărată familie, iar pentru acest lucru vreau să îi mulţumesc directorului Dumitru Chirilă penru că a fost lângă noi, ne-a sprijinit cu toate resursele şi energia dumnealui pentru a reuşi să facem mari performanţe. Lucrurile bune se fac în echipă, iar eu sunt un om norocos să îl am lângă mine pe Georgian Anghel, fratele meu, fără ajutorul căruia nu aş fi reuşit să realizez asemenea performanţe. Boxul face cinste oraşului Călăraşi, atât în ţară, cât şi în străinătate. Sper şi muncesc din greu ca boxul călărăşean să aibă un reprezentant la Jocurile Olimpice. Cred cu tărie în acest lucru şi sunt sigur că mai devreme sau mai târziu acest lucru se va realiza”.

 

Antrenorul de box, Constantin Bebeşelea, mesaj pentru autorităţile locale: „Ajutaţi sportul călărăşean în limitele legii şi veţi vedea că vom fi acolo sus”

 

Constantin Bebeşelea, unul dintre antrenorii secţiei de box a Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, a ţinut să transmită un mesaj autorităţilor locale: „Fără oamenii de nădejde din localitate care lipsesc, nu sunt cu noi acum (n.r. vineri, 5 ianuarie 2018), nu putem ajunge la performanţă. De cele mai multe ori trăim cu impresia că vă încurcăm, că nu ne vreţi. Performanţa nu se face cu vorbe, fără sprijinul dumneavoastră nu avem cum. Mai este mult de mers până la marea performanţă, adică Jocurile Olimpice. Ajutaţi sportul călărăşean în limitele legii şi veţi vedea că vom fi acolo sus”.

 

Antrenorul secţiei de atletism, Virgil Costache: „Să sperăm că în 2020, secţia de atletism va avea doi oameni la Olimpiada de la Tokyo”

 

Virgil Costache, antrenorul secţiei de atletism a CSM Călăraşi, a spus: „Poate că secţia de atletism era datoare faţă de conducerea clubului cu o medalie la un campionat mondial sau european. Anul acesta s-a întâmplat acest lucru printr-un sportiv pe care nu contam foarte mult într-o primă etapă. Faptul că am reuşit să câştig această medalie împreună cu sportivul Samuel Bucşă îmi întăreşte convingerea că ne va face mai puternici de aici încolo şi să sperăm că în 2020 secţia de atletism va avea doi oameni la Olimpiada de la Tokyo”.

 

Antrenorul secţiei de canotaj, Daniel Bănăţeanu: „Aici se văd doar medaliile, în spate este o adevărată muncă titanică, ce trebuie susţinută de toţi cei care au pârghiile necesare”

 

Daniel Bănăţeanu, antrenorul secţiei de canotaj a Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, a declarat: „Le mulţumesc celor care au venit să ne sprijine, felicite, şi, nu în ultimul rând, sportivilor, familiilor celor care acolo din spate, pun umărul la obţinerea performanţelor. Majoritatea copiilor au venit de mici, asta înseamnă educaţie. Aici se văd doar medaliile, în spate este o adevărată muncă titanică, ce trebuie susţinută de toţi cei care au pârghiile necesare. Încă o dată vă mulţumesc, domnule director, pentru susţinere. Acest rezultat, locul întâi nu este doar al meu, ci este al întregii echipe, formată din Mădălina Buzdugan, Eugen Suciu, Daniel Bănăţeanu şi Dumitru Chirilă”.

 

Directorul CSS Călăraşi, Marius Tătaru: „Aceşti copii depun o muncă uriaşă în antrenamente şi rezultatele lor trebuie apreciate pe măsură”

 

Marius Tătaru, directorul Clubului Sportiv Şcolar Călăraşi, a menţionat: „Vreau să felicit sportivii, antrenorii şi conducerea Clubului Sportiv Municipal pentru rezultatele minunate obţinute şi pe directorul Chirilă care este mai mult decât pasionat de munca pe care o face. Vă felicit şi pentru modul în care aţi organizat această gală. Mulţumesc autorităţilor locale pentru sprijinul pe care îl acordă sportului călărăşean. Vreau să fiţi alături de aceşti sportivi minunaţi care reprezintă oraşul mai mult decât onorabil la competiţii naţionale şi internaţionale. Aceşti copii depun o muncă uriaşă în antrenamente şi rezultatele lor trebuie apreciate pe măsură”.

 

Fostul arbitru internaţional de box, Ioan Damian: „Le doresc din tot sufletul sportivilor să ajungă la Olimpiadă”

 

Ioan Damian, fost arbitru internaţional de box, a precizat: „Sunt mândru ca şi călărăşean autentic care a plecat acum cinci ani dintr-o sală insalubră de box şi am ajuns pe ringul Olimpiadei de la Sidney. Le doresc din tot sufletul sportivilor să ajungă la olimpiadă pentru că italienii au o vorbă: unde se termină lumea, începe America, aşa e şi în sport. Olimpiada înseamnă încununarea sufletului, e un spectacol”.

 

Canotoarea Adriana Ailncăi: „Îmi doresc să ajung la Olimpiada de la Tokyo din 2020 şi sper să cuceresc o medalie”

 

Campioana mondială la canotaj, Adriana Ailincăi, a afirmat: „Pentru mine, anul 2017 a fost unul din cei mai buni din cariera mea. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la rezultatele mele, antrenorilor, domnului director şi tuturor celor care m-au ajutat să ajung unde sunt astăzi. Îmi doresc să ajung la Olimpiada de la Tokyo din 2020 şi sper să cuceresc o medalie”.

 

Sportivul Alexandru Chioseaua: „Împreună am format familia sportului de performanţă”

 

Campionul european la canotaj, Alexandru Chioseaua, a spus: „Vreau să mulţumesc municipiului Călăraşi, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, domnului director Chirilă, antrenorilor, întregului colectiv tehnic al CSM Călăraşi pentru că împreună am format o familie, familia sportului de performanţă, şi fără dânşii nu am fi putut fi aici”.  

 

Clasamentul sportivilor care au făcut performanţă este următorul:

 1. Adriana Ailincăi, canotaj (antrenor Eugen Suciu), campioană mondială la categoria de vârstă U 18, Trakai, Lituania; a cucerit o medalie de aur la Campionatele Europene U 18, Germania; multiplă medaliată la Campionatele Naţionale de juniori, tineret şi seniori;
 2. Alexandru Chioseaua, canotaj (antrenor Daniel Bănăţeanu), campion european U23, Kruswica, Polonia; multiplu medaliat la Campionatele Naţionale de Tineret şi Seniori ale României;
 3. Mădălina Caşu, canotaj (antrenor Eugen Suciu), vicecampioană europeană U23, Kruswica, Polonia; multiplu medaliată la Campionatele Naţionale de Tineret şi Seniori din România;
 4. Andreas Samuel Bucşă, atletism (antrenor Virgil Costache), medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale U18, lungime, Nairobi, Kenya; campion balcanic juniori, Istanbul, Turcia; multiplu medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de Juniori 1, Juniori 2 şi Tineret; a obţinut un nou record al României, la juniori, în 2017;
 5. Tavi Dobre, box (antrenor Valentin Anghel), medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Juniori, 16 ani, Albena, Bulgaria; medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de Juniori, Târgu Jiu; medaliat cu aur la Turneul Internaţional de la Klin, Slovacia;
 6. Mădălin Popescu, box (antrenor Constantin Bebeşelea), medaliat cu bronz la Campionatele Europene de juniori, Albena, Bulgaria; medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de juniori, Târgu Jiu;
 7. Marco Manea, box (antrenor Georgian Anghel), care a câştigat o medalie de bronz la Campionatele Europene de Cadeţi, Râmnicu Vâlcea; o medalie de aur la Campionatul Naţional de Cadeţi, Brezoi; medaliat cu aur la Turneul Internaţional de la Klin, Slovacia;
 8. Costea Daniel, box (antrenor Valentin Anghel), care s-a clasat pe locul V la Campionatele Europene U22, Brăila; pe locul I la Campionatele Naţionale U22, Brăila şi pe locul II la Campionatul Naţional de Seniori de la Bucureşti;
 9. Luca Ionela Denisa, atletism (antrenor Virgil Costache), care a urcat pe locul I la Campionatul Naţional de Seniori de la Piteşti; pe locul II la Campionatele Balcanice de seniori, Novi Păşar, Serbia şi pe locul VI la Campionatele Europene de Seniori din Finlanda;
 10. Mihai Palaghia, lupte (antrenor Dragos Hogea), care s-a situat pe locul V la Campionatele Europene U20, Dortmund, Germania; pe locul I la Campionatul Naţional U23 de la Timişoara şi pe locul I la Campionatul Naţional U20 de la Craiova;
 11. Valentin Dumbravă, box (antrenor Constantin Bebeşelea), care s-a aflat pe locul V la Campionatul European de Juniori, 16 ani, Albena, Bulgaria; medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de Juniori de la Târgu Jiu;
 12. Samuel Zainea, lupte (antrenor Dragoş Hogea), care s-a poziţionat pe locul II la Campionatele Balcanice de Cadeţi, Slovenia şi pe locul I la Campionatele Naţionale de Cadeţi, 16 ani;
 13. David Popa, canotaj (antrenor Daniel Bănăţeanu), care s-a clasat pe locul I la Campionatul Naţional de Ergometru, Seniori, Târgu Mureş; multiplu medaliat la Campionatele Naţionale pe apă de juniori, Tineret şi Seniori.

 

Nominalizaţi cu diplome de merit au fost 59 de sportivi medaliaţi în anul care a trecut la competiţiile naţionale sau internaţionale. Printre aceştia se numără Mădălina Buzdugan, medaliată cu aur la Campionatul Naţional de Canotaj – seniori; Lidia Ion, Marian Ion, Mihaela Catană – medaliaţi cu aur, George Ceparu, Florin Şchiopu, Eugenia Anghel, Diana Micu, Carmen Lupu, Andra Budescu, Nicolae Gogolos, Remus Dinu, medaliaţi la Campionatele Naţionale de Box; Antonio Dumitru Stoica, Cristina Drugă, Delia Clapon, Gabriela Paraschiv, Ştefan Sandu, Elena Burlacu, Robert Boboc, Valentin Munteanu, de la secţia de canotaj, multiplu medaliaţi cu argint şi bronz la Campionatele Naţionale; Adrian Budileanu, secţia de kaiac-canoe; Matei Zainea şi Maria Apreutesei, medaliaţi cu argint şi bronz la Campionatele Balcanice de Lupte, juniori, Sorina Mucuţă, Cristel Ciubotaru, Marian Deliu, Alexandru Apostol, Alexandra Simion, Sorin Căpriţa, Sorin Antonio Iordache, Sorin Iordache Junior, Fabian Mircea, Andreea Nedelcu, Florentina Biro, de la secţia de lupte, medaliaţi la Campionatele Naţionale.

 

Clasamentul celor mai buni antrenori ai secţiilor Clubului Sportiv Municipal Călăraşi în anul 2017 este următorul:

 1. Daniel Bănăţeanu – canotaj;
 2. Eugen Suciu – canotaj;
 3. Valentin Anghel – box;
 4. Constantin Bebeşelea – box;
 5. Virgil Costache – atletism;
 6. Georgian Anghel – box;
 7. Dragoş Hogea – lupte.