Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Călăraşi reuşeşte de fiecare dată să-şi bucure membrii, indiferent de vârsta acestora.

Printre activităţile deosebite pe care CARP le desfăşoară pentru pensionari se numără şi sărbătorirea membrilor ce au împlinit venerabilele vârste de 80 şi 90 de ani. În acest sens, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Călăraşi organizează în fiecare an câte un eveniment, în care îi sărbătoreşte pe octogenari şi nonagenari spre bucuria acestora. Anul acesta, 287 de membri din cadrul CARP au fost sărbătoriţi, dintre care se numără 244 de pensionari care au împlinit vârsta de 80 de ani şi 43 de pensionari care au împlinit vârsta de 90 de ani.

Pentru a simţi că este ziua lor şi pentru că au ajuns la aceste vârste venerabile, octogenarii au primit câte 100 de lei, iar nonagerarii au primit câte 150 de lei. Pe lângă aceste sume de bani, sărbătoriţii au mai beneficiat din partea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Călăraşi şi de o mică petrecere.

Astfel, cei care au putut să se deplaseze au fost invitaţi la Restaurantul „Intim” din Călăraşi, unde li s-a oferit o masă festivă, de la care nu au lipsit tortul şi şampania.

La acest eveniment, alături de sărbătoriţi au fost Crina Culică, preşedinta CARP Călăraşi, Simona Postelnicu, consilier în cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, şi Marilena Melehat, şefa Serviciului Administrativ al CARP Călăraşi. De asemenea, din partea Primăriei Municipiului Călăraşi a fost prezent administratorul public Valentin Deculescu, ce le-a transmis urările cuvenite tuturor octogenarilor şi nonagenarilor, precum şi cele din partea primarului Daniel Ştefan Drăgulin.

Zilele de naştere sunt altfel de sărbători importante. Ele sunt un timp pentru ca oamenii să se uite înapoi la viaţa lor, să reflecte asupra a ceea ce au făcut şi ce încă îşi mai doresc să facă. Ele sunt o zi pentru a sărbători o viaţă cu familia şi prietenii şi să se bucure de toate vremurile bune şi rele pe care le-au petrecut împreună. Zilele de naştere ar trebui să fie o zi când cineva ajunge să se simtă răsfăţat, iubit şi alintat. Azi (n.r. – luni, 16 aprilie a.c.), Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Călăraşi a încercat să facă acest lucru. Este o zi frumoasă. Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristeţe, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor, este ziua când mai cade o petală din trandafirul vieţii. Mulţumim Primăriei Municipiului Călăraşi şi primarului Daniel Ştefan Drăgulin pentru că întotdeauna a fost alături de noi”, a menţionat Marilena Melehat, şefa Serviciului Administrativ din cadrul CARP Călăraşi.