În data de 28 august 2017 a început cea de-a IV-a ediţie a Taberei de leadership pentru mediu ecOprovocarea. Tabăra se desfăşoară la Cheia, în judeţul Prahova.

Participanţii la această tabără sunt cei mai buni liceeni şi profesori, selectaţi din peste 600 de concurenţi la competiţiile educaţionale non-formale Cluburile ecOprovocarea şi “ecOprovocarea, derulate în anul şcolar 2016 – 2017.

Obiectivul Taberei este de a produce schimbări profunde în atitudinea şi comportamentul participanţilor, cu impact pe termen lung, pentru ca aceştia să devină lideri proactivi în domeniul protejării mediului. Prin activităţi non-formale distractive, jocuri şi concursuri, filme, activităţi creative de grup, tinerii sunt astfel ghidaţi de traineri încât să se autodescopere, să îşi dezvolte abilităţi de lideri, să coopereze şi să lucreze în echipă, să îşi crească încrederea în sine, să ia iniţiativă şi să participe la schimbarea stării actuale a mediului. Timp de câteva zile, elevii învaţă despre leadership la nivel global, naţional şi local, schimbări climatice, reciclare, crearea propriului proiect ce poate fi implementat în comunitatea locală. Energia este la cote maxime, tinerii îşi fac noi prieteni din toată ţara, sunt zile pline cu jocuri educaţionale, drumeţii, râsete, petreceri tematice, foc de tabără. Tabăra se va încheia mâine, 1 septembrie. Cea de-a IV-a ediţie a Taberei de leadership pentru mediu ecOprovocarea este organizată de ViitorPlus. 42 de locuri din tabără sunt susţinute de TenarisSilcotub pentru câştigătorii Cluburilor ecOprovocarea din Călăraşi şi Sălaj.