Cătălin Lucian Iliescu este vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară și senator în Parlamentul României din vara anului 2019, când a preluat locul lăsat liber de Traian Băsescu, acesta din urmă fiind ales pentru o poziție de europarlamentar. Iliescu a avut 34 de inițiative legislative în decursul unui an de mandat, însă are în continuare idei, drept urmare candidează pentru un post de senator din partea județului Călărași la alegerile din data de 6 decembrie 2020.

Cătălin Iliescu dorește să dezvolte agricultura județului Călărași și pentru aceasta vrea să atragă fonduri europene pentru sistemul național de irigații și pentru construcția de sere și de spații frigorifice pentru depozitarea recoltelor. În plus, Iliescu propune furnizarea gratuită de apă în zonele afectate de secetă timp de trei ani. Pentru a pune la punct sistemul de irigații, este nevoie de decolmatarea canalelor, de reparația sistemelor de pompare și de achiziția de sisteme fixe și mobile de irigații. Mai mult decât atât, Cătălin Iliescu își dorește să îi ajute pe cei care practică agricultura ecologică prin oferirea de granturi și printr-o fiscalitate scăzută. Senatorul își dorește ca fermierii români să primească subvenții egale cu cele primite de cei din alte state membre ale Uniunii Europene și vrea să înființeze și să reabiliteze piețele astfel încât producătorii autohtoni să își poată vinde marfa în comunitățile din care fac parte.

În ceea ce privește educația, ideile lui Cătălin Iliescu se îndreaptă tot către fondurile europene, prin intermediul cărora vrea să digitalizeze tot ce înseamnă laborator, bibliotecă sau sală de clasă din județ. Senatorul propune și pregătirea continuă a cadrelor didactice pentru predarea la distanță. Pentru a veni în ajutorul părinților, Iliescu propune construirea de creșe, grădinițe și after-school-uri pe lângă fiecare școală. Nu în ultimul rând, candidatul PMP vrea să ofere internet și transport gratuit pentru toți elevii, să relanseze școlile de meserii care să îi pregătească pe tineri pentru cerințele actuale ale pieței și vrea să crească alocările din PIB pentru cercetare.

Pentru a putea înfăptui aceste lucruri, Cătălin-Lucian Iliescu le cere cetățenilor să îl voteze pentru un loc în Senatul României și să voteze Partidul Mișcarea Populară la alegerile parlamentare din 6 decembrie.