Deși e neplăcut ceea ce se întâmplă la nivel mondial, dar și la nivel local, e un pic mai liniștitor să vezi că autoritățile locale, fie ele aflate în conflict politic, își concentrează declarațiile asupra luptei cu pandemia și transmit populației mesaje în același ton, acela al responsabilizării și calmării. În ziua de duminică, atât primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ștefan Drăgulin, cât și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, au transmis astfel de mesaje.

Iată ce spune primarul Daniel Drăgulin, inițial suspect de coronavirus, după ce a aflat de rezultatul negativ: „Sunt momente dificile prin care am trecut, întrucât în ultimele zile am luat contact cu foarte mulți dintre dumneavoastră. Și, de aceea, tot ce am trăit în ultimele 48 de ore, în așteptarea rezultatului, mă determină să vă cer: Dragii mei, evitați întâlnirile de grup, informați-vă din surse oficiale, evitați contactul cu alte persoane și încercați să stați cât mai mult în casă. Tehnologia ne ajută să rămânem în contact permanent și sunt aici, pentru dumneavoastră, sau la telefon. Nu intrați în panică, fiți conștienți de riscuri, informați-vă doar din surse sigure, dați dovadă de spirit civic, glumele le lăsăm pe altădată. Mulțumesc tuturor celor care în ultimele zile mi-au transmis gânduri bune, pentru că ați înțeles situația și ați dat dovadă de empatie. Sunt cu gândul la voi, în aceeași măsură”.

„În aceste momente toți trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, solidaritate și respect. Sunt pregătite toate resursele necesare pentru ca răspândirea COVID-19 să fie evitată pe teritoriul județului nostru și se acționează conform planului stabilit la nivel național. Singura dumneavoastră misiune este să vă informați din surse oficiale și să respectați cu strictețe regulile de igienă impuse. Fac apel la calm și înțelegere. Putem să trecem cu bine peste aceste zile grele!”, a declarat Vasile Iliuță, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.