În data de 4 noiembrie 2020, PNL Călărași a organizat o conferință de presă în care candidații pentru alegerile parlamentare și-au expus planurile pentru viitor. S-a vorbit despre educație, despre sănătate și despre antreprenoriat. La aceste alegeri, organizația din județul nostru a Partidului Național Liberal se prezintă cu oameni tineri, a căror medie de vârstă, conform liberalilor, este de 37,5 ani.

Cei prezenți au fost Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și președinte interimar al Organizaţiei Judeţene Călărași, Alin Drăgulin, subsecretar de stat în Ministerul Mediului, Dragoș Coman, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, și Alexandru Vasile – aceștia candidând pentru Camera Deputaților. De pe aceeași listă, Ruxandra Prică și Ștefan Stan, nu au fost prezenți.

Pe lista de la Senat se află Ciprian Pandea, Virgil Iorga, Caraion Raluca și Florin Drăgan.

Emil Dumitru a deschis conferința vorbind despre investiții în agricultură: „Sloganul nostru de campanie este ‘Curajul de a lupta pentru Călărași’, credem noi, cu o echipă tânără din județul Călărași, cu expertiză profesională. Poate să aducă un plus în dezvoltarea județului. Eu sunt călărășean, viața a făcut ca o parte din timp să-l petrec la București datorită funcțiilor pe care le-am avut. Vrem să facem o altfel de politică, un parteneriat onest cu cetățenii județului Călărași. Avem un județ cu un potențial agricol însemnat, trebuie să-l valorizăm, vor veni fonduri europene substanțiale în perioada 2021 – 2027, este vorba de aproximativ 24 de miliarde de euro, atât subvenții, plăți directe, cât și investiții în fermă. Vreau să putem să putem să dezvoltăm industria alimentară. Mă voi implica în mod activ să încurajăm mediul de afaceri, antreprenoriatul în mediul rural. Un sat sănătos se poate dezvolta cu tineri și cu investiții!”.

Caraion Raluca, profesoară de matematică la Liceul Pedagogic „Ștefan Bănulescu” dorește să dezvolte învățământul: „Sunt profesor de matematică de 13 ani la Liceul Pedagogic din Călărași, am ales să rămân titular al acestui liceu fiindcă vreau să contribui la formarea tinerelor cadre didactice și consider că așa pot contribui la dezvoltarea învățământului românesc și călărășean, fiindcă aceste tinere cadre didactice pot fi vectorii care să transmită mesajul nostru, să ajutăm la creșterea și dezvoltarea educației pe viitor. Vrem să reducem rata abandonului școlar, unde avem probleme destul de delicate, dar în aceeași măsură nu putem neglija nici elevii performanți care au aptitudini deosebite”.

Alexandru Vasile, subsecretar de stat în Ministerul Mediului, are un plan pentru protejarea culturilor călărășene: „Principalul meu obiectiv în această campanie este crearea unor perdele forestiere în tot județul Călărași. Fiind un județ agricol, o să ajute foarte mult”.

Cristian Iorga, antreprenor, a declarat că infrastructura de telecomunicații trebuie dezvoltată: „M-am născut în Oltenița, lucrez în București, sunt specialist în telecomunicații, am o carieră de 18 ani în industria telecom. M-am alăturat echipei conduse de Emil Dumitru din dorința de a demonstra că politica se poate face și altfel. Vrem să aducem un suflu nou în mediul politic călărășean și românesc. Suntem în urmă cu digitalizarea, suntem în urmă cu tehnologia. Avem în față multe provocări, ne demonstrează și această pandemie că dacă investeam la timp în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicații din România, eram acum departe și puteam să facem față provocărilor. Am fi avut capacitatea de a ține cursurile online fără probleme. Sunt foarte multe școli care nu au acces la internet, sunt foarte multe localități, inclusiv în județul Călărași, în care nu s-au făcut investiții suficiente”.

Dragoș Coman, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului: „Unul dintre proiectele în care m-am implicat recent vizează dezvoltarea unei baze sportive moderne pentru că datoria noastră este să îi sprijinim pe toți cei talentați să devină performerii zilei de mâine”.

Ciprian Pandea a declarat: „Am susținut mediul de afaceri călărășean și voi continua acest demers prin investiții guvernamentale în dezvoltarea infrastructurii în fiecare localitate din județ. Din poziția de senator, prioritatea mea va fi aceea a promovării unor inițiative care să vină în sprijinul mediului de afaceri”. Acesta dorește și să restabilească încrederea călărășenilor în Parlamentul României.

Alin Drăgulin, subsecretar de stat în Ministerul Mediului: „Am intrat în politică de la 16 ani cu gândul că România trebuie să se despartă de trecut, de metehnele comunismului care, din nefericire, mai bântuie societatea nostră. Cred în motivația călărășenilor de a trăi într-un spațiu al educației, civilizației și dezvoltării. (…) Din nefericire, suntem unul dintre județele cu cele mai mari probleme de sănătate din țară. Vom veni cu proiecte în perioada următoare, personal voi veni cu unul referitor la problema țânțarilor”.

Tinerii candidați PNL la alegerile parlamentare au fost susținuți în cadrul conferinței de presă de către primarul localității Plătărești, Florin Dumitrescu, și Constantin Corbu, fost primar al comunei Grădiștea.