Zeci de liceeni călărăşeni, câștigători ai Burselor de Merit TenarisSilcotub, au avut parte de un eveniment special dedicat lor, prin care compania le-a oferit modele de succes în carieră și un plus de motivație pentru a-și continua excelentul parcurs școlar de până acum.

 

Tinerii s-au întâlnit, astfel, cu antreprenori și oameni de succes din comunitate, pentru a descoperi oportunitățile de carieră și de dezvoltare pe care orașul le oferă.

„Mulți tineri din Călărași sunt în continuare convinși că, pentru a reuși în viață, este nevoie să plece de aici, ceea ce este o pierdere enormă pentru comunitate. Ne dorim să schimbăm această mentalitate. Știm că e nevoie de un efort pe termen lung, la care întreaga comunitate să contribuie. Un prim pas făcut de TenarisSilcotub a fost această întâlnire între liceenii cu rezultate excelente la învățătură și profesioniști pasionați și respectabili din diverse domenii, care și-au construit un parcurs profesional de succes în acest oraș. Invitații, prin dialogul purtat cu liceenii, i-au convins că un profesionist autentic poate avea o carieră de succes oriunde în lume, inclusiv la Călărași”, a spus Codruța Hodrea, manager Relații cu Comunitatea în cadrul companiei TenarisSilcotub.

Tinerii călărăşeni au avut ocazia să discute despre viitoarea lor carieră cu antreprenorul Alin Căprilă, care le-a povestit tinerilor despre ce înseamnă să începi o afacere în România, și cu Marius Vișan, manager mentenanță în oțelăria societăţii TenarisSilcotub, care a vorbit despre cariera în industrie și în companii internaționale.

TenarisSilcotub a investit în programul „Burse de Merit” peste un milion de dolari în cei zece ani de existență a programului, răsplătind rezultatele excelente obținute la școală de peste 2.500 de tineri din România, respectiv din cele trei orașe în care compania are unități de producție: Călărași, Zalău și Câmpina. Anul acesta, 250 de tineri au primit câte o bursă, a cărei valoare a crescut la 1.800 de lei.

„Bursele de Merit sunt o inițiativă prin care se promovează în rândul tinerilor valori obținute prin multă muncă și mult efort. Sunt puține programe care scot în evidență asemenea valori. Personal, bursa m-a ajutat să particip la proiecte educaționale, inclusiv în afara țării, pentru a învăța și mai multe!”, a explicat Carmen Pedolu, elevă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași.

Selecția liceenilor câștigători ai burselor a fost făcută în baza rezultatelor obținute în anul școlar 2017 – 2018. Tinerii urmează cursurile Colegiului Național „Barbu Știrbei”, Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, iar fiecare dintre ei a obținut o medie generală de peste 9,90 (informatică), respectiv 9,97 (alte profile).