Vineri, 13 decembrie, președintele Consiliului de Administrație al PREFAB S.A., Marian Petre Miluț, a primit vizita echipei tehnice a fabricii de ciment Devnya, formată din Silvio Thiede, general manager, Stoyan Shterev, sales and marketing director, și Mihail Lazarov, area sales manager. Aceştia au vizitat fabrica, în special portul, secția de BCA și stația de cogenerare. Evenimentul s-a încheiat cu semnarea unui contract pentru anul 2020 între cele două companii.

Despre fabrica de ciment Devnya

Fabrica Devnya, cel mai mare producător de ciment din Bulgaria, se află în proximitatea portului Varna și aparține grupului de firme HeidelbergCement, unul dintre cei mai mari investitori germani din România. Fabrica deserveşte cerințele clienților din diferite țări ce fac parte din grup. În 2016, fabrica a fost complet renovată și se întinde pe o suprafață de 40 de hectare, cu o capacitate de 1,7 milioane de tone de ciment.

Despre Grupul Heidelberg

Activitățile de bază ale grupului HeidelbergCement sunt producția și distribuția cimentului și agregatelor, două materii prime esențiale la fabricarea betonului. Pe segmentul downstream, grupul este activ în producția de betoane, asfalt și alte materiale de construcții.

Grupul are aproximativ 60.000 de angajați în peste 3.000 de locuri de producție din circa 60 de țări din întreaga lume şi o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de euro.