Cele 12 apartamente ANL pentru specialiștii din sănătate recepționate la începutul lunii trecute în municipiul Călărași au fost puse la dispoziţia medicilor, pe perioada stării de urgenţă, de către Consiliul Județean.

Locuințele (șase apartamente cu două camere şi șase apartamente cu trei camere) au fost construite în amplasamentul din strada Prelungirea Independenței nr. 5A, cu regim de înălţime St+P+2E (subsol+parter+două etaje), valoarea investiției fiind de 2.840.861,05 lei.

Consiliul Judeţean Călăraşi, beneficiarul obiectivului de investiţii, are obligaţia să asigure, la cerere, spaţii destinate repausului între ture sau gărzi personalului din unităţile sanitare publice din reţeaua proprie, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19 în rândul cadrelor medicale sau al familiilor acestora, aşa cum prevăd dispoziţiile art. 16 alin. (1) din Ordonanţa Militară nr. 7 /2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, modificată prin Ordonanţa Militară nr. 8/2020 .

În cadrul Programului Locuințe pentru Tineri, derulat de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), se construiesc și locuințe pentru medicii rezidenți, venind astfel în sprijinul tinerilor specialiști din domeniul sănătății.