Centrul de vaccinare din sala de sport a Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” (fostă nr. 11) este funcțional începând de astăzi, 15 februarie 2021, anunță Primăria Municipiului Călărași.

Centrul, care cuprinde două cabinete medicale, zonă de triaj, zonă post-vaccinare şi spaţiu de prim ajutor, se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

În cadrul acestui centru de vaccinare va fi folosit serul AstraZeneca (persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani), iar procesul de vaccinare, care se va desfăşura de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00, va fi asigurat de doi medici, patru asistenţi şi doi registratori medicali pe fiecare tură.

Accesul în centrul de vaccinare se va face doar de pe strada Zăvoiului, direct la sala de sport. Pentru a preîntâmpina intersectarea cu elevii aflaţi la cursuri, persoanele programate sunt rugate să nu utilizeze celelalte intrări care permit accesul în unitatea şcolară.