Asociaţia Cercetaşilor Creştini Români Călăraşi a primit, în data de 17 martie 2018, oaspeţi de seamă. Este vorba despre Uri Richard (reprezentant FSE), Sorin Oprişan şi Alin Barbatu (reprezentanţi Alba-Iulia), Melania Zanfir (reprezentant Floreşti), Mihaela Jescu (reprezentant Moineşti) şi Preasfinţitul Episcop auxiliar de Bucureşti, Cornel Damian.

În prima parte a întâlnirii, cercetaşii din Călăraşi l-au avut alături şi pe parohul comunităţii catolice din municipiul nostru, Dominic Soare, cu ajutorul căruia s-a susţinut ceremonialul depunerii promisiunii a călăuzei Anca Dragomir şi a drumeţului Alin Barbatu.

În prima parte a programului, mămăruţele şi lupişorii au descoperit pofta de aventură şi importanţa ascultării prin joacă, iar cercetaşii şi cercetaşele au aprofundat a şaptea lege prin felurite ateliere. A doua parte a programului a constat în comemorarea drumului parcurs de Iisus pe Calea Crucii, urmată de o scurtă Liturghie în cadrul căreia a fost prezent Presfinţitul Episcop, care a venit cu anumite curiozităţi pe care le-a lămurit prin discuţiile cu tinerii.