În data de 10 martie 2021, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 de către un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Dragoș Vodă, județul Călărași, cu privire la faptul că i-a fost sustras autoturismul.
Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că la data de 10 martie a.c., în jurul orei 00:05, bărbatul a condus autoturismul marca Alfa Romeo, pe DN3, iar între localitățile Vlad Țepeș și Vișini când a observat o autospecială de poliție a abandonat autoturismul cu cheile în contact și a fugit pe câmp împreună cu alte două persoane.
În jurul orei 03:34, acesta a apelat SNUAU 112 și a reclamat în mod eronat că i-a fost sustras autoturismul.
Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că acesta are permisul de conducere suspendat, iar la momentul testării avea o alcoolemie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, art. 335 alin. (2) din Codul penal.
Ulterior, față de acesta a fost luată măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași în vederea luării unei măsuri preventive.