La data de 2 martie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au procedat la urmărirea unui vehicul care se deplasa în mod sinuos pe partea carosabilă, punând în pericol vizibil ceilalți participanți la traficul rutier, reușind oprirea acestuia pe Drumul Judeţean 211D. A fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Călărași.

Având în vedere suspiciunea rezonabilă cu privire la consumul de către acesta a băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive a fost solicitat sprijinul unui echipaj de poliție rutieră.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,97 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.