Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

 

La data de 14 iulie 2020, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control strada Eroilor, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,82 miligrame per litru de alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 grame per litru de alcool pur în sânge (0,40 miligrame per litru în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.