Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, în cooperare cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, au depistat un cetăţean turc care intenţiona să ajungă în Spaţiul Schengen, după ce a traversat ilegal fluviul Dunărea din Republica Bulgaria.

 

În data de 17 martie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, aflaţi în misiune de supraveghere şi control a trecerii frontierei de stat, au depistat, în apropierea frontierei, o persoană de sex masculin, în timp ce se deplasa pe DN3, dinspre Chiciu către municipiul Călăraşi.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul este cetăţean turc, are 41 de ani, iar asupra sa a fost găsit un paşaport simplu eliberat de autorităţile turce, în care nu era aplicată ştampila de intrare în România.

Acesta a declarat că a traversat fluviul Dunărea din Republica Bulgaria în România cu ajutorul unei ambarcaţiuni, intenţionând să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, faptă prevăzută de art. 262, Codul Penal, iar, conform protocolului româno-bulgar, aceasta a fost predată autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.