În seara de luni, 29 martie, în municipiile Călărași și Oltenița au fost organizate proteste împotriva restricțiilor de deplasare în afara locuinței pe timpul nopții, restricții impuse de autorități cu scopul de a controla creșterea numărului îmbolnăvirilor de Covid-19.

În Călărași, mai multe grupuri de persoane au protestat pe platoul din fața Prefecturii, apoi au urcat în mașini și au străbătut orașul. Tot în semn de protest, claxoanele au fost folosite din belșug și au fost adresate huiduieli autorităților care gestionează pandemia.

Pe parcursul manifestațiilor, protestatarii au fost escortați de către forțele de ordine din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean și al Inspectoratului de Poliție Județean. Pe timpul desfășurării protestelor, jandarmii călărășeni le-au comunicat participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora.

Conform organelor de control, manifestațiile s-au desfășurat în mod pașnic și nu au existat evenimente majore, însă au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.800 de lei pe legea stării de alertă. Acțiunile de protest s-au încheiat în jurul orei 22:30 în Oltenița, iar în Călărași au durat până în jurul orei 23:50.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași face precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de o sută de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă. Instituția declară că va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.