Primăria Municipiului Oltenița va finaliza în curând proiectul european WiFi4EU. Astfel,în câteva zile cetățenii municipiului Oltenița vor beneficia de internet gratuit în zece puncte de acces. Acestea sunt: zona Parc Central (două puncte de acces); Primăria Municipiului Oltenița (două puncte de acces); Colegiul Național Neagoe Basarab; Spitalul Municipal Oltenița; Piața Agroalimentară; zona gară (parc intersecție); zona Tribunal părculeț; zona ANAF părculeț. Proiectul este finanțat prin programul WiFi4EU.

În data de 3 iunie 2020, Comisia Europeană (CE) a lansat a patra rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU destinate instalării de rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice, care pot include primării, biblioteci publice, muzee, parcuri sau piețe publice. Aceasta a fost deschisă municipalităților sau asociațiilor de municipalități din toate cele 27 de state membre ale UE și din Regatul Unit, Islanda și Norvegia pentru o zi și jumătate, și anume începând de pe 3 iunie, ora locală 14:00, până pe 4 iunie, ora locală 18:00.

Municipalitățile au avut posibilitatea de a solicita 947 de cupoane valorice, fiecare în valoare de 15.000 de euro.

Odată ce s-au înregistrat pe portalul WIFI4EU,  municipalitățile au putut solicita un cupon valoric printr-un singur clic. Cupoanele valorice au fost distribuite pe baza principiului „primul venit, primul servit”, dar, pentru a se asigura cel mai bun echilibru geografic posibil, fiecare țară participantă a avut dreptul la minimum 15 cupoane valorice. Prezenta rundă de înscrieri a marcat cel de-al patrulea și ultimul program WiFi4EU.

De la lansarea sa în 2018, au fost acordate în total 7.980 de cupoane valorice și finanțare în valoare de 120 de milioane de euro.