CFR Călători marchează Ziua Libertății de Mișcare (24 septembrie) și desfăşoară un concurs de fotografie despre mobilitate și despre libertatea și plăcerea călătoriei cu trenul, cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător.

Perioada de derulare a concursului este 23 – 29 septembrie, iar locul de desfășurare este evenimentul dedicat de pe pagina Facebook a CFR Călători, intitulat Ziua Libertății de Mișcare 2017”.

Premiul oferit de CFR Călători, un bilet Interrail Global Pass valabil timp de o lună în toată Europa, oferă posibilitatea efectuării de călătorii nelimitate în 30 de ţări europene, din Scandinavia până în Turcia şi traversarea maritimă cu vaporul între Italia şi Grecia.

“Libertatea de mişcare este un lucru esențial pentru dezvoltare. CFR Călători marchează pentru al treilea an la rând această zi dedicată mobilității. Chiar dacă la prima vedere sunt multe alternative de transport, constrângerile financiare limitează mult alegerile. Transportul feroviar rămâne accesibil pentru toate categoriile sociale și de aceea este important ca acest domeniu să beneficieze de fondurile de investiții necesare, pentru că libertatea de mișcare înseamnă evoluție și dezvoltare”, a declarat directorul CFR Călători, Iosif Szentes.

Premiile puse în joc sunt următoarele: un bilet de călătorie cu trenul pentru toată Europa; un loc la cursurile Școlii de fotografie din cadrul Centrului de Cercetare în Domeniul Vizualului. Regulamentul de participare şi detaliile concursului  sunt disponibile pe pagina de facebook a acestui eveniment.