Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii călărășeni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare, cât şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

În data de 13 aprilie 2017, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Călărași, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Bucureşti, au efectuat un control pe linia respectării regimului silvic, la o societate comercială cu punct de lucru în oraşul Fundulea, județul Călărași. La finalizarea verificărilor, echipa de control a constatat, în urma relaţiilor comerciale pe care le avea cu aceasta, că o societate comercială din județul Vrancea a emis un aviz de însoţire a mărfii fără a respecta condiţiile prevăzute de lege, referitoare la provenienţa circulaţiei şi comercializarea materialelor lemnoase. Firma din Vrancea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 de lei. Totodată, s-a dispus măsura complementară de confiscare a 15,8 metri cubi de cherestea răşinoase în valoare de 8.484,6 lei.
Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic. Acțiunile şi controale în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare urmează a fi desfăşurate şi în perioada viitoare.