Problema chioşcurilor din incinta şi din curtea spitalului este una foarte discutată zilele acestea de către autorităţile locale. Conform informaţiilor primite de la reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, chioşcul din curtea unităţii sanitare ar funcţiona ilegal, întrucât contractul de închiriere a expirat la începutul acestui an. În ultima conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a declarat că se va găsi o soluţie legală pentru remedierea acestei situaţii.

Chiar şi fără contract valabil, chioşcul din curtea spitalului funcţionează şi în prezent. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Camelia Ghiveciu, ne-a declarat că au intentat proces administratorilor chioşcului din curtea spitalului, iar instanţa a stabilit primul termen pe data de 6 iulie 2016. “Vrem să îl evacuăm. Am intentat proces şi avem termen peste câteva zile”, a declarat managerul Camelia Ghiveciu. Dacă autorităţile au purtat discuţii doar despre chioşcul din curtea spitalului, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre chioşcul din interiorul unităţii. Despre acesta, nimeni nu a făcut vâlvă. Potrivit informaţiilor noastre, chioşcul din spital a fost mutat pe scara de incendiu, odată cu începerea lucrărilor de modernizare la secţia Unitatea de Primire Urgenţe.

Pompierii au amendat spitalul

În luna februarie a acestui an, cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Barbu Ştirbei”  Călăraşi au efectuat un control la Spitalul Judeţean. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că magazinul blochează o cale de evacuare în caz de incendiu. Conducerea unităţii sanitare a fost înştiinţată cu privire la neregulile găsite şi sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 2.500 de lei. Purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plutonier adjutant Ştefan-Ovidiu Tătăranu, ne-a informat că reprezentanţii spitalului aveau la dispoziţie 15 zile în care să le comunice că situaţia a fost remediată. De la controlul pompierilor au trecut aproape cinci luni, iar conducerea instituţiei de sănătate nu a remediat situaţia nici în momentul de faţă. În legătură cu această problemă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Camelia Ghiveciu, a declarat că nu are informaţii. “De când am preluat conducerea spitalului, nimeni nu m-a informat despre această problemă. De curând, am dat dispoziţie să se ocupe cineva şi de partea de PSI a spitalului”, a precizat Camelia Ghiveciu. Se pare că, în momentul de faţă, ambele chioşcuri din spital au probleme cu legalitatea. Rămâne de văzut ce fac autorităţile pentru remedierea situaţiei.

spital_site