Vineri, 7 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului (DGPM) Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare şase mandate de percheziţie în Bucureşti şi judeţul Călăraşi, la domiciliile a şase bărbaţi bănuiţi de săvârşirea unor furturi din mai multe societăţi comerciale.
În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, poliţişti din cadrul Secţiei 13, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 3, au documentat activitatea infracţională a şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, bănuiţi de furturi din societăţi comerciale.
Astfel, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că în data de 17 noiembrie 2019, în jurul orei 01:00, cinci dintre ei ar fi tăiat gardul împrejmuitor al unei societăţi comerciale din sectorul 3, pătrunzând astfel în interior, de unde ar fi sustras mai mulţi tamburi de cablu electric ce conţineau aproximativ 1000 de kilograme de cupru, prejudiciul fiind în valoare de 45.000 de lei. Bunurile ar fi fost valorificate ulterior în judeţul Călăraşi.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei cinci bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, totodată fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.
DGPM Bucureşti face precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.