De la sfârşitul anului trecut, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi îşi desfăşoară activitatea cinci medici noi. De altfel, în prezent se fac demersuri pentru clasificarea maternităţii acestui spital, de la gradul III la gradul II de funcţionare.

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi are, începând de la finele anului 2017, cinci medici noi, care îşi desfăşoară activitatea pe diferite secţii medicale. Astfel, un specialist nefrolog, care vine de la Iași, a semnat un parteneriat cu unitatea de sănătate de la Călărași, la momentul actual făcându-se demersuri pentru acordarea unei locuințe, acesta fiind deocamdată cazat într-o rezervă a spitalului. De asemenea, la Spitalul Judeţean Călăraşi au mai fost aduși alți patru medici noi după cum urmează: un medic la Secția Chirurgie Plastică, un medic pe anatomie patologică, un medic pe ginecologie şi un medic oncolog. Venirea noilor cadre medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi ajută la o îmbunătăţire a actului medical, astfel că bolnavii nu mai sunt nevoiţi să meargă la alte spitale, din oraşele vecine, pentru tratament.

Mai mult decât atât, o altă veste bună ce a adus-o anul 2018 pentru Spitalul Judeţean Călăraşi este clasificarea maternităţii de la gradul III la gradul II. O condiție esențială pentru ca această secție să funcționeze în bune condiții era ca aici să-și desfășoare activitatea trei medici neonatologi, până acum aici existând doar doi specialiști. Direcția de Sănătate Publică din Călăraşi efectuează în această perioadă o analiză a documentelor în urma căreia se dorește clasificarea maternității pentru gradul II.