Azi dimineaţă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate şi înşelăciune.

În fapt, cercetările au fost declanşate din oficiu, în urma verificărilor efectuate într-o cauză de dispariţie, rezultând presupunerea rezonabilă că cinci persoane, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 34 şi 50 de ani, pretinzând că sunt cetăţeni străini, ar fi înşelat persoana în cauză că îi va construi o casă nouă, pretext sub care ar fi determinat-o să o cedeze pe cea pe care o deţinea.

Din probatoriul administrat până la acest moment se desprinde concluzia ca şi alte două persoane ar fi fost înşelate în acelaşi mod.

Persoanele identificate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului Investigaţii Criminale Sector 2.

Pe parcursul percheziţiilor a fost identificată şi ridicată în vederea continuării cercetărilor o armă de vânătoare deţinută ilegal.