Polițiștii călărăşeni şi procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial (B.T.) Călărași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat cinci percheziții la persoane bănuite de comiterea de infracțiunilor de trafic de minori, proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. Cinci persoane au fost arestate preventiv.

La data de 12 septembrie 2017, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat cinci percheziții în orașul Lehliu-Gară, județul Călărași, și în localitățile învecinate. Din cercetări a reieşit că, începând cu luna februarie a acestui an, cinci persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în trafic de minori, prin exploatare sexuală și proxenetism. Membrii grupării ar fi înlesnit practicarea prostituției a trei tinere, în zona stațiilor de alimentare carburanți situate pe autostrada A2.

În cauză, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere. Față de cinci persoane, trei bărbați și două femei a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, complicitate la trafic de minori, proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat.

La data de 13 septembrie 2017, Tribunalul Călăraşi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor în cauză, aceștia fiind depuși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Acțiunea  a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.