La data de 9 noiembrie 2017, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Călărași au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Călărași și a comunei Chiselet, pentru protejarea populației împotriva comercializării de băuturi alcoolice contrafăcute, care aduc atingere sănătății cetățenilor.

 

Activitățile desfășurate au urmărit și combaterea infracțiunilor de evaziune fiscală prin comercializarea către persoane fizice și juridice de astfel de produse, fără evidențierea operaţiunilor comerciale şi a veniturilor realizate. Au fost efectuate verificări la cinci societăți comerciale, fiind aplicate şapte sancțiuni contravenționale, cu o valoare a amenzilor de 30.000 de lei. Astfel, o societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei și au fost ridicate, în vederea confiscării, sumele de bani reprezentând contravaloarea băuturilor alcoolice pentru care nu existau documente care să ateste proveniența.

Acțiunile comune organizate de polițiștii de investigarea criminalității din Călărași vor continua și în următoarea perioadă pentru siguranța cetățenilor și protejarea populației împotriva comerțului cu produse neconforme.