La Poiana Pinului, în judeţul Buzău a avut loc, săptămâna trecută, cea de-a 54-a ediţie a Concursului Naţional de Sănătate şi Prim Ajutor “Sanitarii Pricepuţi”.

Ediţia din acest an a fost dedicată elevilor de liceu. La competiţie a participat şi un echipaj din cadrul Filialei Călăraşi a Crucii Roşii Române, cu cinci voluntari. Concursul “Sanitarii pricepuţi” a adunat, în total, 43 de echipaje din toată ţara. Concurenţii au susţinut proba teoretică şi pe cea practică în domeniul primului ajutor. Voluntarii Crucii Roşii Române au susţinut şi ateliere pentru liceenii participanţi în această tabără naţională.

Concursul a fost organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Concursul s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial şi liceal cu scopul de a promova instruirea în domeniile: primul ajutor şi educaţie pentru sănătate; dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă; păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice; promovarea ocrotirii mediului înconjurător.