22 de elevi de gimnaziu și liceu, din tot județul Călărași, vor să exceleze la matematică, informatică, utilizarea tehnologiilor 3D, limba română, fizică, geografie și limba franceză. Acesta este numărul copiilor care au ales să se înscrie în noul Centru Județean de Excelență, ce își desfășoară activitatea în incinta Colegiului Național „Barbu Știrbei” din Călărași.
„Le urez succes tuturor și sper ca, în urma selecției, cât mai mulți dintre ei să fie aleși să performeze în grupele ce se vor forma (selecția se face în baza unui regulament). Îmi doresc ca excelența în educație, ca rezultatele elevilor călărășeni să fie mai mult promovate, încurajate, dar și sprijinite. Nu numai declarativ, ci și prin fapte. Ele vorbesc, până la urmă, cel mai bine, despre fiecare dintre noi. Echipei de robotică îi transmit că voi fi în continuare alături de ea (să vă fie de folos noul echipament). Același mesaj îl am și pentru Centrul Județean de Excelență, care poate primi și finanțare externă, pentru dotări. Excelența în educație merită tot sprijinul nostru!”, a declarat senatorul de Călăraşi, Ciprian Pandea.
Centrul Judeţean de Excelenţă Călăraşi îşi propune să vină în întâmpinarea elevilor dornici de cunoaştere, care vor să atingă un nivel înalt de performanță.