Începând cu data de 28 octombrie 2020, se ridică restricțiile instituite prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călărași nr. 52/2020 în localitățile Fundeni și Perișoru, județul Călărași.

De asemenea, tot începând cu data de 28 octombrie 2020, în localitățile: Sohatu, Mitreni, Grădiștea, Frăsinet, Vâlcelele, Nicolae Bălcescu, Ulmeni și Sărulești, județul Călărași se stabilesc următoarele măsuri: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permis fără a depășii 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul  clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Comitetul local pentru situații de urgență din localitățile: Sohatu, Mitreni, Grădiștea, Frăsinet, Vâlcelele, Nicolae Bălcescu, Ulmeni și Sărulești, județul Călărași vor dispune măsuri în vederea punerii în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri.

Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Călărași, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Călărași și Comitetul local pentru situații de urgență din localitățile: Sohatu, Mitreni, Grădiștea, Frăsinet, Vâlcelele, Nicolae Bălcescu, Ulmeni și Sărulești, județul Călărași vor verifica respectarea măsurilor stabilite prin această hotărâre.