Muzeul Dunării de Jos Călărași a găzduit, la finele săptămânii trecute, evenimentul „Simfonia Primăverii”, manifestare care a reunit elevii clasei de arte plastice din cadrul Colegiului „Ștefan Bănulescu”.

Au expus desene, schițe și lucrări de ceramică elevii: George Iulian Bădițescu, Roxana Antonia Câmpeanu, Mihăiță Vasile Iacob, Lucian Andrei Macrea, Cristina Georgiana Mihai, Eliza Florentina Mihai, George Manuel Mihalache, Georgiana Elena Negoiță, coordonaţi de profesorul Silviu Ioan Soare.

De asemenea, au susținut microrecitaluri: Robert Micu, Lucian George Constantin, Radu Gabi Adrian, de la profilul muzică, îndrumați de profesorul Laurențiu Imireanu.

 

Valentin Parnic: „Le urez elevilor cât mai multe expoziții de acum încolo

 

Directorul Muzeului Dunării de Jos, Valentin Parnic, i-a felicitat pe micii artiști.

„Vă mulțumim că sunteți alături de noi. Iată o nouă expoziție organizată de Muzeul Dunării de Jos, de data aceasta o expoziție a elevilor de la Colegiul ‘Ștefan Bănulescu’, și nu este una oarecare, ci este a elevilor de la clasa de arte. Înțeleg că este prima expoziție de acest fel pe care ei o fac și vreau să îi felicit pe această cale și să le urez cât mai multe expoziții de acum încolo”, a menţionat Valentin Parnic.

 

Vasilica Puran: „Îi felicit pe toți cei care au participat la realizarea acestei expoziții”

 

Directoarea Colegiului „Ștefan Bănulescu”, Vasilica Puran, a declarat că aceasta este prima expoziție de acest fel și, deși clasa de arte are puțini elevi înscriși, aceștia sunt foarte talentați.

„Este primul an în care la nivelul județului Călărași s-a înființat această clasă de arte. Avem copii puțini, dar talentați. Ceea ce vedeți aici este munca lor după primul semestru, nivelul la care au reușit să ajungă până acum. Sunt câteva luni. Eu aștept ca la finalul celor patru ani, expozițiile să fie mult mai frumoase sau calitatea exponatelor să fie mult mai bună. Pentru început eu cred că este bine și așa. Îi felicit pe toți cei care au participat la realizarea acestei expoziții. Sunt aici elevi de la clasa de artă plastică și de la grupa de muzică. Le mulțumesc și le doresc succes. Sunt copiii mei, sunt diriginta lor și am emoții. Ne-am dorit mult să facem această expoziție”, a afirmat directoarea Colegiului Tehnic Ștefan Bănulescu, Vasilica Puran.

 

Profesor Silviu Ioan Soare: „Am niște copii talentați”

 

Profesorul Silviu Ioan Soare a precizat că pregătește copii talentați, chiar dacă aceștia sunt la început.

„Am niște copii talentați. Sunt la început, e greu la început, ei nu au mai făcut în clasele V-VIII arte plastice. Nu pot spune că mă declar mulțumit de rezultate în totalitate, dar în general sunt mulțumit. Sunt copii buni, unii foarte dornici să învețe și să obțină niște rezultate mai bune decât până acum. Îi felicit pe copii pentru ceea ce au realizat și aștept de la ei mai mult”, a spus profesorul.

 

Ana Amelia Dincă: „Trebuie să lucrați mult și acasă pentru că fără studiu individual nu veți face performanță”

 

Criticul de artă Ana Amelia Dincă le-a urat mult succes elevilor și i-a sfătuit să lucreze foarte mult și acasă.

„Apreciez foarte mult efortul doamnei director pentru existența acestei clase. Dânsa știe cât efort a făcut pentru înființarea clasei de arte plastice și muzică și știm și noi. Este în continuare un om care susține din tot sufletul această idee de a exista și la Călărași o clasă de arte plastice, pentru că majoritatea celor care au înclinație în zona muzicii sau a artelor plastice merg la Liceul de Arte din Slobozia ori sunt pe la alte licee și fac pregătire la București sau prin alte orașe. Ceea ce e foarte greu. Pentru această fază de început, clasa este bună, numai că trebuie făcute eforturi ca la orice disciplină. Pentru a face performanță, munca individuală este foarte importantă. Copiii sunt preocupați, le place, vin cu plăcere la atelier și fac eforturi mari ca să ajungă la aceste rezultate. Este greu și la desen, și la culoare, și la modelaj, și la compoziție, pentru că ei abia acum decoperă gramatica artelor plastice. Artele plastice au și ele o gramatică pe care ei trebuie să o însușească, e ca un alfabet, deci nu poți să faci performanță decât dacă o iei de la zero și muncești sau dacă ai un talent ieșit din comun. Principiile care stau la baza unei compoziții trebuie și ele învățate ca să știi ce ai de făcut. Unii dintre voi poate iubiți mai mult arta abstractă și atunci, și când veți realiza o compoziție abstractă, acolo se va vedea dacă voi știți anumite lucruri sau nu. Și acolo este foarte greu. Vă doresc mult succes, dar trebuie să lucrați mult și acasă pentru că fără studiu individual nu veți face performanță. Este un lucru cert și știți și voi acest lucru. Trebuie să apreciați efortul doamnei director care v-a pus la dispoziție materiale și efortul domnului profesor care are multă răbdare, iar dacă vă gândiți să mergeți mai departe către artele plastice, să știți că ați ales profilul liceal potrivit pentru că o să vă ajute chiar dacă nu veți face arte plastice. O să vă dezvoltați sensibilitatea pentru frumos și o s vă ajute în general în viață acest liceu pe care îl urmați”, a spus Amelia Dincă.