Consiliul Asociaţiei Presei Sportive din România a stabilit clasamentul celor mai buni sportivi din România în anul 2020, în baza rezultatelor obţinute de sportivii români la cele mai importante competiţii desfăşurate în lume în anul 2020.
„Cu o deosebită satisfacţie am aflat că foarte tânăra şi talentata sportivă Adriana Ailincăi (va împlini vârsta de 22 de ani în data de 11 aprilie 2021), sportivă a Clubului Sportiv Municipal din Călăraşi, a fost inclusă în acest clasament al tuturor sporturilor, fiind clasată pe un foarte onorant loc 8. Amintim că Adriana Ailincăi deţine în panoplia sa titluri de campioană mondială, multiplă campioană europeană de juniori/tineret şi dublă campioană europeană de senioare, ultimele titluri obţinute la Duisburg/Germania (U23) şi Poznan/Polonia (senioare) în anul 2020 recomandând-o cu şanse de medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din anul 2021, Jocuri Olimpice pentru care se pregăteşte asiduu şi îşi doreşte cu ardoare să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere. Pe locul II al acestui clasament se află Simona Halep, o legendă a tenisului feminin, sportivă care a câştigat anul trecut trei titluri, la Dubai, Praga şi Roma”, a declarat Dumitru Chirilă, directorul CSM Călăraşi.
Clasamentul celor mai buni sportivi români din 2020, conform Asociaţiei Presei Sportive din România arată în felul următor:
1. Larisa Iordache (gimnastică artistică)
2. Simona Halep (tenis)
3. Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane)
4. Simona Radiş, Ancuţa Bodnar (canotaj, dublu vâsle)
5. Laura Ilie (tir)
6. Echipajul feminin de 8+1 al României (canotaj)
7. Ciprian Tudosă, Marius Cosmiuc (canotaj, dublu rame)
8. Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş (canotaj, dublu rame)
9. Carol-Eduard Novak (paraciclism) – actualul ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului
10. Ana-Maria Popescu Brânză (scrimă)
„O felicităm, încă o dată cu mândrie, pe marea noastră campioană. Ne bucură extrem de mult ultimele evoluţii competiţionale ale Adrianei şi îi dorim succes în pregătire și la marile competiții sportive din anul 2021”, a mai spus directorul Clubului Sportiv Municipal Călăraşi.