Coletele comandate pe site-ul retailer-ului eMAG, cu ocazia Black Friday, vor ajunge la clienţi prin intermediul Poştei Române, pentru al doilea an consecutiv. Astfel, clienţii eMAG îşi vor putea ridica pachetele de la oficiile poştale din Călăraşi, prin Serviciul PostCollect.

“Este un moment bun să demonstrăm clienţilor noştri că Poşta Română oferă servicii de calitate şi eficiente. Parteneriatul Poşta Română – eMAG este în continuă extindere. Anul acesta, am crescut numărul oficiilor poştale participante pentru a veni în întâmpinarea clienţilor noştri comuni. Reducem timpii de aşteptare şi extindem sfera de acoperire a Poştei Române, de Black Friday”, se precizează într-un comunicat de presă al Poştei Române.

Destinatarii sunt avizaţi de către Poşta Română, printr-un SMS, pentru fiecare colet, în momentul în care acesta ajunge în oficiul ales de client.

“Le comunicăm clienţilor: numărul AWB al trimiterii, numărul şi programul oficiului poştal, precum şi suma de plată ramburs, dacă nu a fost deja achitată online, cu cardul. Coletele conţinând comenzile eMAG efectuate în perioada Black Friday şi livrate în oficiile poştale prin serviciul PostCollect, vor fi păstrate în oficiile poştale timp de şapte zile calendaristice, de la data sosirii în unitate. Livrarea coletelor se face la sediul oficiilor poştale prin intermediul ghişeelor dedicate şi vizibil semnalizate. Clientul are opţiunea deschiderii coletului pentru verificarea conţinutului”, se mai arată în comunicat.