În perioada 27 – 30 august, s-au desfăşurat la Sibiu Campionatele Naţionale de Culturism şi Fitness. La acest eveniment s-au întrecut cei mai buni sportivi din ţară la toate categoriile de vârstă: juniori, seniori şi masters fiind prezenţi un număr de 450 de sportivi, un număr record de participanţi. Aceste campionate de culturism şi fitness s-au desfăşurat fără spectatori în condiţiile impuse, respectând regulile de igienă şi distanţare, sportivii purtând măşti pe toată durata concursului, mai puţin la prezentarea programului pe scenă.

Clubul Fortus Călăraşi a fost prezent la acest eveniment cu un număr de opt sportivi, obţinând o medalie de aur şi titlul de campion naţional prin Ciprian-George Solzaru la categoria culturism clasic 171 centimetri seniori, două locuri III, însoţite de medaliile de bronz prin Cătălin-Marian Ioniţă, la categoria culturism clasic 16 – 20 de ani juniori, şi Adrian Şestacovschi, la categoria culturism masters peste 60 de ani. S-au mai obţinut şi patru locuri IV prin sportivii Adrian Filip, la categoria culturism clasic +180 de centimetri seniori, Emil Rădulescu, la categoria culturism clasic 171 de centimetri seniori, Cătălin-Marian Ioniţă, la categoria culturism clasic 180 de centimetri seniori, Gabi-Florinel Tămăşanu, la categoria +180 centimetri mens physique juniori 21 – 23 de ani, un loc VI prin Nicoleta Dumitru, la categoria bikini fitness 169 de centimetri senioare, şi o prezenţă în primii zece prin Ştefan Nan, la categoria 180 de centimetri mens physique juniori 16 – 20 de ani.

Arbitrii de scenă ai acestei competiţii au fost Mona Mureşan, multiplă campioană naţională europeană şi mondială, şi Nelu Başfalion, preşedintele Clubului Sportiv Fortus Călăraşi.

În urma rezultatului foarte bun obţinut, sportivul George-Ciprian Solzaru a fost selectat în lotul României. El va reprezenta România la Campionatele Balcanice de la Turnu Severin, din perioada 4 – 6 septembrie, la Campionatul European, din perioada 16 – 20 septembrie, la Santa-Susana, Spania, şi la Cupa Europei de la Cluj-Napoca, din data de 25 octombrie 2020. La Campionatele Balcanice va fi însoţit de preşedintele Clubului Sportiv Fortus Călăraşi, Nelu Başfalion, care va asigura arbitrajul de scenă.