Clubul Pescarilor Dunăreni a fost inaugurat chiar de Ziua Dunării

Clubul Pescarilor Dunăreni a fost inagurat duminică, 4 iulie, chiar cu prilejul serbării Zilei Dunării la Călărași. Clădirea din care s-a înălțat acest club a fost construită inițial pentru a servi drept cherhana a orașului, dar de-a lungul timpului a fost folosită și drept secție a Casei Pionierilor, secție a Grădinii Zoologice și, nu în ultimul rând, acvariu. Cu toate acestea, în ultimele aproape trei decenii, imobilul ajunsese o ruină.

Proiectul de reabilitare și transformare în club al pescarilor a costat 1.622.249 de lei, din care contribuția Primăriei Municipiului Călărași a fost de 45,5%. Scopul acestui proiect este a dezvolta zona pescărească prin creșterea bunăstării și coeziunii sociale, de a valorifica zona pescărească și produsele specifice, de a dezvolta activități tradiționale legate de pescuit și protejarea mediului. De asemenea, proiectul contribuie și la realizarea Strategiei de Dezvoltarea Locală a Asociației Grup Local de Pescuit prin orientarea acesteia în accesarea de finanțări nerambursabile și creează condiții pentru organizarea de întâlniri destinate activității piscicole și de promovare a tradiției zonale.

„Redăm călărășenilor zona de turism pe care cu toții o așteptăm de mulți ani. (…) Pentru toate astea avem parlamentarii prezenți astăzi aici – Nicușor Cionoiu, senator, și Constantin Bîrcă, deputat – care să ia să promoveze mai departe ceea ce am pomenit ca proiecte de dezvoltare viitoare, cu sprijinul vostru să putem să înaintăm către ministerele de resort alte proiecte pentru Călărași. (…) O mică Deltă e la Călărași. Haideți cu toții, autoritățile locale, domnul primar al municipiului, să încercăm prin tot ce înseamnă mandatul preluat de la cetățeni ca, în cei patru ani, să arătăm că noi începem construcția unei mici Delte la Călărași, să atragem turiștii din toate părțile României, să-i oprim la Călărași!”, a declarat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, în cadrul evenimentului de inaugurare.

„Orice investiție pe care o facem atât în Călărași, cât și în județ, este bine s-o promovăm, s-o punem să creeze un plus-valoare. (…) Dacă vrem să ne ducem mai departe, să gândim o dezvoltare turistică a orașului nostru, nu trebuie să uităm de pietonal, pe care trebuie să-l punem în valoare cu parcul nostru central. Totodată mingea este la dumneavoastră, domnul președinte (n.r. – al Consiliului Județean): nu trebuie să uităm de Palatul Administrativ pentru că trebuie să creăm toată această zonă de promenadă”, a afirmat primarul municipiului Călărași, Marius Dulce.

„Cred că vom lega toate aceste elemente în momentul în care terminăm și Promenada și Portul și atunci într-adevăr Călărașiul va fi atractiv. Ne dorim atragerea turiștilor din alte localități pentru că este foarte important ca toată lumea să cunoască și un alt oraș frumos”, a spus senatorul Cionoiu.