Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) prin DRDP Constanţa ne-a transmis răspunsul la solicitarea noastră de informaţii privind siguranţa traficului rutier pe podul situat pe Drumul Naţional 3B la kilometrul 0+480 (podul de peste Canalul Siderurgic).

În ultima perioadă, pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini cu problemele de infrastructură apărute pe pod.

Conform datelor transmise de către reprezentanţii companiei de drumuri, structura de rezistenţă a podului nu este afectată. În ceea ce priveşte demararea unor lucrări de reabilitarea, CNAIR spune: „Sunt programate lucrări de întreţinere, care vor începe cu reparaţia betoanelor din zona dispozitivelor de acoperire rosturi de dilataţie”.

Potrivit informaţiilor primite, lucrările de reparaţii betoane din zona dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie vor demara în Călăraşi. Ultimele lucrări de reabilitare la pod au fost efectuate în perioada 1999 – 2001, iar recepţia acestora a fost făcută în luna noiembrie 2001. După anul 2001, la pod au fost efectuate doar lucrări de întreţinere specifice. Construcţia podului a fost finalizată în anul 1990, an în care a fost efectuată şi recepţia lucrărilor şi punerea în trafic.