Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică de cod galben de intensificări ale vântului, valabilă începând de astăzi, ora 21:00, până mâine, 15 aprilie, ora 06:00.

În Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 de kilometri la oră, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 de kilometri la oră, spulberând zăpada.

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

Judeţele care se vor afla sub atenţionare de cod galben sunt: Tulcea, Constanţa, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Buzău, Covasna, Prahova, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza situația.