Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, colonel Gheorghe Daniel Popa, va fi detaşat de astăzi, 15 iulie, la comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al judeţului Constanța. Detaşarea este pe o perioadă de şase luni cu posibilitatea de prelungire de maximum un an.

Col. Lucian Diaconu va prelua comanda inspectoratului

DSC09648La comanda ISU Călăraşi va fi împuternicit actualul prim adjunct al inspectorului şef, col. Lucian Diaconu, iar maiorul Adrian Păduraru va deveni primul adjunct al inspectorului şef. „De mâine (n.r. – astăzi, 15 iulie) sunt detaşat la Constanţa. Cam pe nepusă masă, dar asta este armata. Mi s-a solicitat spijinul şi voi pleca acolo pentru o perioadă de şase luni sau mai puţin, să vedem cum vor organiza ei concursul. Mă voi întoarce la Călăraşi, nu plec definitiv. Nu sunt încântat să las aici o muncă de o viaţă şi să pornesc practic de la zero în altă parte”, a declarat col. Gheorghe Daniel Popa.

IGSU nu a emis un act oficial privind detaşarea

 Ieri, la ora redactării acestui articol, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) nu exista un act administrativ care să prevadă detaşarea colonelului Popa la ISU Constanţa. Purtătorul de cuvânt al IGSU, căpitanul Ovidiu Cătălin Chircă, a declarat: „În momentul de faţă nu avem nicio confirmare a acestei informaţii. Într-adevăr avem o situaţie înregistrată la Constanţa. Acolo s-a anulat de la sine împuternicirea domnului colonel Daniel Petrov care este inspector şef. Decizia de împuternicire a colonelului Petrov a fost valabilă până pe data de 12 iulie 2016. În momentul de faţă, atribuţiile sunt preluate de către primul adjunct al ISU Constanţa şi sunt zvonuri că ar fi preluate de către domnul colonel Popa. Noi nu vă putem confirma, dar nici infirma aceste zvonuri. Deocamdată nu avem niciun ordin al inspectorului general prin care să fie împuternicită o altă persoană acolo. În prezent, comanda ISU Constanţa este ţinută de primul adjunct, iar în momentul în care vom avea un act administrativ prin care să fie făcută o astfel de numire, atunci vom anunţa şi public”.

Col. Popa este cel mai longeviv comandant din judeţul Călăraşi

Conform regulamentului de funcţionare, comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi va fi preluată în primă fază de primul adjunct în situaţia în care nu se va emite un alt ordin prin care să fie detaşată o altă persoană la Călăraşi. Perioada de împuternicire este de şase luni cu posibilitatea de prelungire cu încă şase luni. Colonelul Gheorghe Daniel Popa este cel mai longeviv comandant din judeţul Călăraşi şi se află de aproape 16 ani la conducerea ISU “Barbu Ştirbei”. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi se află în sistemul militar din anul 1982 şi a devenit ofiţer în 1985, iar la conducerea ISU Călăraşi se află încă din anul 2001.