Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Valentin Barbu, și managerul Spitalului de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călărași, Valentin Emanoil, au vizitat, în urmă cu câteva zile, spitalul din Regiunea Silistra, Bulgaria.

În lumina responsabilităților de a administra problemele comunităților noastre, una dintre priorități este grija pentru asigurarea sănătății publice.

Având în vedere buna vecinătate și colaborarea transfrontalieră dintre județul Călărași și Regiunea Silistra, în multe domenii de activitate, a fost propusă realizarea acestei vizite pe tema colaborării în plan medical.

Delegația călărășeană a fost întâmpinată de guvernatorul Regiunii Silistra, Ivelin Statev, și de dr. Daniela Kinstandinova, managerul spitalului de pe celălalt mal al Dunării.

S-au dezbătut proiectele fiecărei administrații în ceea ce privește calitatea actului medical și a serviciilor de cazare din cele două spitale. Luna viitoare colegii bulgari ne vor întoarce vizita la Spitalul Județean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călărași.