Reprezentanții Colegiului Național „Barbu Știrbei” din municipiul Călărași au anunțat în data de 4 martie 2021 faptul că liceul a primit Acreditarea Erasmus+ în domeniul educației școlare.

Directorul adjunct, profesoara Marinela Dincă, explică faptul că această acreditare „este un instrument aprobat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) București pentru Colegiul Național ‘Barbu Știrbei’ Călăraşi, care confirmă faptul că unitatea noastră școlară a elaborat un plan de implementare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, ca parte a efortului mai larg de dezvoltare și internaționalizare a organizației. Acest plan se numește Plan Erasmus și este o parte cheie a solicitării de acreditare Erasmus. Acreditarea Erasmus+ este pașaportul către dezvoltarea organizațională”.

Aceasta a adăugat faptul că organizațiile acreditate Erasmus+ vor obține un acces simplificat la oportunitățile de finanțare din cadrul acțiunii-cheie 1 a viitorului program Erasmus 2021 – 2027.