Ediția din acest an a celui mai mare eveniment anual de mediu din Europa, Săptămâna verde a UE 2020, s-a încheiat. În Săptămâna verde a UE s-au desfăsurat evenimente față în față, evenimente virtuale și pe rețelele de socializare, dovedind și în mijlocul unei pandemii, conștientizarea urgenței și a necesității remedierii relației omului cu natura. Săptămâna verde a UE 2020, care a avut mii de participanţi, a inclus un eveniment de deschidere la Lisabona, o conferință virtuală la nivel înalt la Bruxelles (cu peste 30 de discuții și multe expoziții virtuale) și peste 200 de evenimente partenere în toată Europa. Colegiul National „Barbu Ştirbei”, prin echipa proiectului „Preserving Biodiversity, Protecting Ourselvesa”, a organizat şi desfăşurat activităţi față în față şi virtuale, participând inclusiv la conferința virtuală de la Bruxelles.

„Am reuşit împreună să facem din acest proiect un eveniment central al şcolii noastre timp de zece zile. Cadrele didactice şi didactice auxiliare din echipa de proiect transmit felicitări elevilor participanţi și mulțumiri pentru seriozitate, creativitate și implicare. Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi”, au transmis reprezentanții proiectului.

Au participat 253 de elevi din clasele IX – XII și 15 cadre didactice şi didactice auxiliare: Marinela Dincă, Carmen Marica, Eufrosina Amza, Nicoleta Ioana, Mărioara Cristian, Graţiela Preda, Mirela Găbreanu, Alina Vişinescu, Tanţa Dumitru, Mădălina Teodorescu, Ionica Racman, Daniela Stan, Cosmin Florescu, Cristian Silvian Puişor, Ionuţ Stan.