Colegiul Național „Neagoe Basarab” din Oltenița organizează un concurs de poezie cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, care este sărbătorită în data de 21 martie.

Acest concurs este destinat elevilor de gimnaziu și de liceu și va avea ca subiect „Oltenița, urbea mea”. Poeziile vor avea 4 strofe cu rimă, ritm și măsură a versurilor, la alegere. Lucrările vor fi trimise pe adresa: concurs21martie@gmail.com până la data de 20.03.2021 (inclusiv).

În urma jurizării lucrărilor, pe data de 21.03.2021, elevii clasați pe primele 5 locuri vor fi premiați. Lucrările ce vor obține locul 1, vor fi integrate într-un clip video.

Poeziile declarate câștigătoare vor fi publicate pe pagina web/Facebook a Primăriei Oltenița, afișate sau printate și expuse la Casa de Cultură, alături de fotografia și numele câștigătorului.

Pe data de 21 martie, se celebrează Ziua Internațională a Poeziei. Această dată a fost declarată de UNESCO, începând cu anul 1999, ca o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Ziua Internațională a Poeziei urmărește susținerea creației poetice, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației literare, editarea și promovarea poeziei ca artă.

Administrația din Oltenița le urează participanților succes și inspirație, alături de următorul mesaj: „Să redescoperim puterea cuvintelor și să dăm o șansă poeziei din noi!”.