Colegiul Național „Neagoe Basarab” din municipiul Oltenița a încheiat un protocol de colaborare cu Societatea Academică de Științe Administrative din București privind implementarea în comun a proiectului „Tineri cu inițiativă pentru promovarea culturii civice în Regiunea Sud”, în perioada aprilie 2021 – ianuarie 2022.
Proiectul se derulează în parteneriat cu Asociația REPER pentru Management prin Valori și cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.
Vor fi organizate două sesiuni de informare și instruire a elevilor, cu durata de o zi și activități de cercetare și analiză a capacității administrative și generarea de soluții pentru comunitățile locale, activități în care elevii vor fi implicați alături de echipa de proiect. De asemenea, elevii vor organiza două dezbateri publice în cadrul proiectului.
Pe toată perioada de desfășurare a proiectului, 20 de elevi ai colegiului vor beneficia de îndrumarea și sprijinul echipei de proiect. Vor fi încheiate contracte de voluntariat, iar, la finalul proiectului, elevii vor primi adeverințe care să certifice stagiul efectuat. Acesta reprezintă experiență profesională, potrivit legislației în vigoare.