În data de 5 noiembrie 2020, Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgență a emis o nouă hotărâre privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în municipiul Olteniţa, din județul Călărași. Astfel, începând cu data menţionată, în această localitate, sunt impuse mai multe măsuri.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele de peste 5 ani în spațiile publice deschise.

Activitățile instituțiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber sunt interzise.

Se interzice participarea la procesiunile și/sau pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități.

Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber.

Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.).

Se interzic activitățile în baruri, cluburi și discoteci.

Rata incidenţei Covid-19 la nivelul municipiului Olteniţa este 3,32.