Compania Națională de Investiții a anunțat pe 4 septembrie că în săptămâna precedentă a fost semnat contractul privind realizarea unui corp cu demisol, parter și cinci etaje în incinta Spitalului Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian” Călărași.

În comunicatul publicat de instituție se menționează că, prin intermediul acestui proiect, se vor asigura modernizarea și eficientizarea în ansamblu a Spitalului Județean Călăraşi în conformitate cu cerințele europene. Noul corp de clădire va comunica cu corpurile de clădire deja existente ale spitalului și va prelua funcționalitatea actuală a trei corpuri existente. Vor exista spații dedicate pentru secțiile de imagistică (CT și RMN), neurologie, psihiatrie, geriatrie, oncologie, pediatrie, obstetrică-gincologie, chirurgie plastică, neonatologie etc. însumând în total 230 de paturi.

Noul corp al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian” Călărași ar trebui să fie realizat în 40 de luni, din care patru vor fi dedicate activităților de proiectare. Investiția este de 86,2 milioane de lei.